Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 14 Νοε 2021 12:50

«Ευωδία σοσιαλισμού»


Ενα κόμμα της αριστερής αντιπολίτευσης στην Ινδία λάνσαρε το δικό του άρωμα προκειμένου να σαγηνεύσει τους ψηφοφόρους ενόψει των περιφερειακών εκλογών, με μία «ευωδία αδελφότητας, αγάπης και σοσιαλισμού», που μπορεί «να βάλει τέλος στο μίσος». Το άρωμα, που αποτελείται από «22 φυσικά εκχυλίσματα» με αναφορά στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί στις αρχές του 2022 στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, παρουσιάστηκε από το Samajwadi Party. Στο μπουκαλάκι, στα χρώματα του κόμματος, κόκκινο και πράσινο, δεσπόζει το λογότυπό του, ένα ποδήλατο. «Όταν το χρησιμοποιείτε, ο θυμός και το μίσος που κυκλοφορούν θα ηττηθούν», υποσχέθηκε ένας βουλευτής του κόμματος, ο Πουσπράτζ Τζάιν.
Το άρωμα διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του κόμματος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινιστεί πότε και πώς οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να το αποκτήσουν.

Γυμνός κι εγκλωβισμένος
Ένα απίστευτο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Ένας γυμνός άνδρας σφηνώθηκε στους τοίχους ενός θεάτρου και παρέμεινε εγκλωβισμένος για δύο ημέρες.
Ήταν πρωί Παρασκευής όταν η Πυροσβεστική στο Συρακιούζ, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα για έναν άνδρα εγκλωβισμένο στους τοίχους του θεάτρου Landarmk. Τις φωνές του και τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του για βοήθεια άκουσε ένας εργαζόμενος στο κέντρο Παραστατικών Τεχνών. Ο 39χρονος, σύμφωνα με τις Αρχές, εκτιμάται ότι είχε μπει στο θέατρο την Τρίτη ή την Τετάρτη. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν μια τρύπα στον τοίχο του θεάτρου, που είχε εγκαινιαστεί το 1928, προκειμένου να περάσουν μέσα μια μικρή κάμερα οπτικών ινών. Αφού εντόπισαν τον γυμνό άνδρα, άνοιξαν μεγαλύτερη τρύπα στο σοβά και τα τούβλα, και κατάφεραν να βγάλουν έξω τον άνδρα.

Η πιο ψηλή του κόσμου
Μια Τουρκάλα που έχει ύψος 215,16 εκατοστά είναι η ψηλότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο. Η Ρουμέισα Γκέλγκι, η οποία στο παρελθόν ήταν η ψηλότερη έφηβη σε ηλικία 18 ετών το 2014, διεκδίκησε έναν δεύτερο τίτλο όταν ξαναμετρήθηκε επίσημα από το Guinness φέτος.
Η Γκέλγκι γεννήθηκε με το σύνδρομο Weaver, μια σπάνια κατάσταση που προκαλεί επιταχυνόμενη ανάπτυξη.
Το μεγάλο ύψος της την αναγκάζει να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο τις περισσότερες φορές, αλλά μπορεί να κινείται όρθια για σύντομα διαστήματα με τη βοήθεια περιπατητή (πι).
«Κάθε μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα για τον εαυτό σας, οπότε αποδεχτείτε τον εαυτό σας ως προς αυτό που είστε, να έχετε επίγνωση των δυνατοτήτων σας και να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε», δήλωσε η Γκέλγκι στο Guinness.

Δύο φορές το ίδιο λάθος
Ένας άνδρας που ήταν ύποπτος για ληστεία σε τράπεζα της Νότιας Καλιφόρνιας συνελήφθη όταν επέστρεψε για να δοκιμάσει και να ληστέψει το ίδιο υποκατάστημα την επόμενη μέρα, δήλωσε η αστυνομία. Ο άντρας μπήκε σε τράπεζα Chase στην πόλη Fountain Valley το απόγευμα της Δευτέρας και έδωσε στον ταμείο ένα σημείωμα που απαιτούσε χρήματα, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Έφυγε με ένα «μεγάλο ποσό μετρητών» πριν φτάσουν οι αστυνομικοί στην τράπεζα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική υπηρεσία Fountain Valley.
Αργά το πρωί της Τρίτης, η αστυνομία έλαβε κλήση για άλλη ληστεία σε εξέλιξη στην ίδια τράπεζα Chase, ανέφερε η ανακοίνωση. Οι αστυνομικοί που απάντησαν συνέλαβαν τον 33χρονο ύποπτο. Ο άνδρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστεία, κρατούνταν στη φυλακή του Orange County λόγω έλλειψης εγγύησης 170.000 δολαρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass