ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός υγειονομικών

Θα πληρώνουν τα νοσήλια οι ανεμβολίαστοι στη Σιγκαπούρη

Δημοσίευση: 10 Νοε 2021 12:40

ΛΟΝΔΙΝΟ


Οι υγειονομικοί στη Βρετανία θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 έως την 1η Απριλίου, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, καθιστώντας τον εμβολιασμό υποχρεωτική προϋπόθεση για την απασχόληση εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Εθνικής Αρχής Υγείας (NHS).
Ο Τζάβιντ είπε πως έπρεπε να ισορροπήσει το οφέλη στους ασθενείς και τους συναδέλφους με την ανησυχία ότι οι εργαζόμενοι ενδεχομένως θα αποφασίσουν να αφήσουν τις δουλειές τους παρά να εμβολιαστούν. Επισήμανε πως οι πιέσεις στον εργασιακό χώρο αποτελούν έναν λόγο που το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί έως την άνοιξη.
«Σκοπεύουμε η εφαρμογή του όρου αυτού να επιβληθεί από την 1η Απριλίου». Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους και για εκείνους που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς.
Η απόφαση αυτή ακολουθεί ένα ανάλογο μέτρο προκειμένου τα εμβόλια να καταστούν υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη. Υπάρχουν περίπου 100.000 υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει προς το παρόν την πρώτη δόση ενός εμβολίου, είπε ο Τζάβιντ. Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας είπε, επίσης, ότι η διαβούλευση για τους υγειονομικούς εξέτασε επιπλέον την ιδέα να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τη γρίπη. Ο ίδιος τόνισε πως δεν θα εισαγάγει αξιώσεις για εμβόλια κατά της γρίπης σε αυτό το στάδιο, προσθέτοντας, όμως, ότι η επιλογή παραμένει ανοικτή.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ
Εν τω μεταξύ τα έξοδα νοσηλείας των ανεμβολίαστων ασθενών με κορονοϊό δεν θα καλύπτονται πλέον από το κράτος στη Σιγκαπούρη.
Η χώρα παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών που φτάνει το 85% και οι Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή.
«Επί του παρόντος, τα ανεμβολίαστα άτομα αποτελούν μια σημαντική πλειοψηφία όσων χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων μας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη Washington Post.
«Οι ασθενείς με κορονoϊό μπορούν να αξιοποιήσουν το υπάρχον σύστημα χρηματοδότησης της υγειονομικής περίθαλψης για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, όπου αυτό ισχύει», πρόσθεσε το υπουργείο.
«Μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τον κορονoϊό» πρόσθεσε το υπουργείο, θα συνεχίσει να καλύπτει τα σχετικά ιατρικά έξοδα για όσους εμβολιάζονται, καθώς και για όσους εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν το εμβόλιο: παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω και άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Τα μερικώς εμβολιασμένα άτομα στη Σιγκαπούρη θα καλύπτονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass