Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2021 12:55

«Πάρε τα Λεφτά και Τρέχα»


Επρόκειτο να εκθέσει έργο τέχνης αποτελούμενο από χαρτονομίσματα που αντιστοιχούσαν σε ποσό μεγαλύτερο των 70.000 ευρώ τα οποία θα ήταν κολλημένα σε καμβά: αντ’ αυτού, ο Δανός καλλιτέχνης αποφάσισε να παρουσιάσει κενούς τους πίνακες, να κρατήσει για τον εαυτό του την μικρή αυτή περιουσία και να φύγει, μετονομάζοντας το έργο του σε «Πάρε τα Λεφτά και Τρέχα».
Το μουσείο Kunsten του Άαλμποργκ της δυτικής Δανίας δέχθηκε να δανείσει το μεγάλο αυτό ποσόν στον Γενς Χάανινγκ, Δανό καλλιτέχνη 56 ετών, για να ξανασυνθέσει ένα παλιό του έργο που παρίστανε τους μισθούς ενός έτους στην Δανία και την Αυστρία, σε δανέζικες κορώνες και σε ευρώ. «Αλλά δύο ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης, λάβαμε μήνυμα του Γενς που μας έλεγε ότι δεν φιλοτέχνησε τα έργα για τα οποία είχαμε συμφωνήσει», με τα χαρτονομίσματα κρεμασμένα σε δύο πίνακες, εξήγησε ο διευθυντής του μουσείου, ο Λάσε Αντερσον.
Ο καλλιτέχνης... έγινε καπνός με τα λεφτά! Στην θέση τους, όπως εξήγησε ο καλλιτέχνης, θα στείλει άλλα με τίτλο «Πάρε τα Λεφτά και Τρέχα», πρόσθεσε ο διευθυντής του μουσείου , ο οποίος ξεκαρδίστηκε στα γέλια όταν ανακαλύφθηκαν οι κενοί πίνακες. Το μουσείο αποφάσισε να εκθέσει τα έργα στο πλαίσιο της έκθεσης για την σύγχρονη τέχνη.

 

Ταυρομαχίες
Στη Σεβίλλη πραγματοποιήθηκε η πρώτη ταυρομαχία μετά την πανδημία της Covid-19. Οι ταύροι επέστρεψαν στη Maestranza, στην αρένα για ταυρομαχίες της Σεβίλλης.
Δύο χρόνια αργότερα, άνοιξε ξανά τις πόρτες της για να φιλοξενήσει τις γιορτές των Feria de Abril y San Miguel, που δεν γιορτάστηκαν στην ώρα τους. Μια «Κυριακή του Πάσχα» για τους Σεβιγιάνους το Σάββατο του Σεπτεμβρίου, με την αρένα γεμάτη σύμφωνα πάντα με την επιτρεπόμενη χωρητικότητα (60%). Η εταιρεία Pagés κατάφερε να ενώσει τις δύο γιορτές τις τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, προγραμματίζοντας μια ιστορική ταυρομαχία σε αυτές τις ημερομηνίες. Με αυτόν τον τρόπο, μεταξύ 18 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι 14 εορτές, χωρισμένες σε έντεκα ταυρομαχίες. Θα επαναληφθούν ακριβώς οι ίδιοι συνδυασμοί ταύρων και ταυρομάχων που ανακοινώθηκαν για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

 

Αποζημίωση 6.300 ευρώ
Εργοστάσιο θαλασσινών στην Βρετανία απέλυσε εργαζόμενη γιατί εννιά ώρες πριν τη βάρδια της είχε πιει μπύρες. Το δικαστήριο όμως τη δικαίωσε πανηγυρικά και της επιδικάστηκε αποζημίωση 6.300 ευρώ. Το περιστατικό – σύμφωνα με τη Sun – σημειώθηκε στο Λίβινγκστον της Βρετανίας και η Malgorzata Krolik εργαζόταν στο εν λόγω εργοστάσιο θαλασσινών για 11 ολόκληρα χρόνια.
Η γυναίκα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, είχε καταναλώσει τρεις μπύρες στις 5 το πρωί και έφτασε στο εργοστάσιο για την βάρδια της, η οποία ξεκινούσε στις 14:00 το μεσημέρι.
Η Malgorzata Krolik κλήθηκε σε ένα meeting προσωπικού και παραδέχθηκε στα αφεντικά της ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, σημειώνοντας όμως ότι είχε πιει τρεις μπύρες νωρίς το πρωί και μάλιστα προσφέρθηκε να κάνει αλκοτέστ για να αποδείξει ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Τα αφεντικά της είπαν ότι δεν ήταν απαραίτητο αφού παραδέχθηκε ότι είχε πιει και ότι η εταιρεία δείχνει «μηδενική ανοχή» σε ότι αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ από τους υπαλλήλους.
Αρχικά η Malgorzata Krolik, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, τέθηκε σε αναστολή και αργότερα απολύθηκε. Το δικαστήριο όμως τη δικαίωσε πανηγυρικά καθώς έκρινε ότι ουσιαστικά ήταν σαν να είχε καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και άρα οι κατηγορίες των αφεντικών της ότι ήταν επικίνδυνη για την προσωπική της υγεία και ασφάλεια αλλά και για τους συναδέλφους της ήταν αβάσιμες. Το δικαστήριο επιδίκασε επίσης στην Malgorzata Krolik αποζημίωση 6.300 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass