ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Microsoft

Ακυρώθηκε η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο -Διαφωνεί ο Γ. Κατρούγκαλος

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 12:05

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Mε τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι οι επενδύσεις της Microsoft στην Ελλάδα προχωρούν παρά την πανδημία και υπογραμμίστηκε η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε γνωρίσει και συναντηθεί με τον Brad Smith στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τον Ιανουάριο του 2020. Στη συνέχεια προέκυψε το ενδιαφέρον της Microsoft για την Αρχαία Ολυμπία και πιθανόν τα αποκαλυπτήρια του πρότζεκτ να πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο, στην Ολυμπία.
Επισημαίνεται ότι ταυτόχρονα προχωρά η μεγάλη επένδυση για την κατασκευή Data Centers στην Αττική και σε μερικούς μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ το γραφείο της Microsoft στην Ελλάδα έχει μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε αριθμό υπαλλήλων από όλα τα γραφεία παγκοσμίως.
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ
Εν τω μεταξύ δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ξενάγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Σημείο Μηδέν και στον Άγιο Νικόλαο στο Μανχάταν, σήμερα Παρασκευή. Ωστόσο, ο Ελληνας πρωθυπουργός αναμένονταν να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο σε εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αργά χθες από την ομογένεια.
*Η Αθήνα εξέφρασε, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, την ενόχλησή της σχετικά με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.
ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha98,9 δήλωσε ότι θεωρεί ανοίκειο και αντιθεσμικό το ύφος της κριτικής της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.  Ο κ. Κατρούγκαλος, σχολίασε, πως  ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι ούτε υφυπουργός του κ. Μητσοτάκη ούτε στη δούλεψη της οικογένειάς του. Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ασκηθεί κριτική σε ενέργειες της Εκκλησίας, σε τομείς δράσης της που επικαλύπτονται με την πολιτική, αυτή πρέπει όμως να είναι πάντα συγκεκριμένη και όχι αφοριστική. Επί του προκειμένου, συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος, δεν θεωρώ προβληματικό να συναντώνται οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με εκπροσώπους της Τουρκικής Πολιτείας, για να προωθούν τα θρησκευτικά συμφέροντα της Ορθοδοξίας ή για ανάλογα πνευματικά θέματα.
Πρόβλημα, πράγματι, δημιούργησε η συνύπαρξη του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής με τον ηγέτη του ψευδοκράτους κ. Τατάρ, για το θέμα αυτό όμως ο κ. Ελπιδοφόρος εξήγησε ότι αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του και δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτή. Τέλος, ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι θεωρεί επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, παρά τις επιφυλάξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τη δυνατότητα, να ασκήσει κριτική, όπως εκτιμά, αλλά και με τον τρόπο που προσήκει. Σε διαφορετική περίπτωση, η ζημία από τις ανοίκειες δηλώσεις της κυβέρνησης θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.
* Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μένφι, στις οποίες θα κυριαρχήσουν οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με επίκεντρο τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, αλλά και την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass