ΓΟΥΙΝΕΑ

Aλλα λένε οι πραξικοπηματίες και άλλα το Υπουργείο Αμυνας

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2021 13:37

ΚΟΝΑΚΡΙ
Οι ειδικές δυνάμεις της Γουινέας υποστήριξαν χθες ότι συνέλαβαν τον πρόεδρο της χώρας Άλφα Κοντέ και «κατήργησαν» τους θεσμούς, σε βίντεο που έστειλαν σε ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το Πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει πως βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν τον πρόεδρο Άλφα Κοντέ να είναι κρατούμενος των ειδικών δυνάμεων.


Ωστόσο το Υπουργείο Άμυνας της Γουινέας ανακοίνωσε πως απώθησε την επίθεση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων εναντίον του προεδρικού μεγάρου ενώ το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν είναι άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των βίντεο που εικονίζουν τον Άλφα Κοντέ κρατούμενο και αναρτήθηκαν έπειτα από ώρες ανταλλαγής σφοδρών πυρών γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Κονακρί.
Οι πραξικοπηματίες διένειμαν ένα βίντεο που εικονίζει τον πρόεδρο Κοντέ να βρίσκεται στα χέρια τους. Τον ερωτούν αν υπέστη κακομεταχείριση και ο Άλφα Κοντέ, ο οποίος φοράει παντελόνι τζιν και πουκάμισο και κάθεται σ’ έναν καναπέ, αρνείται να τους απαντήσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass