ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝ:

Nα αποφασίσουν αν θέλουν αναγνώριση

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2021 12:10

Οι Ταλιμπάν πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC, που μεταδόθηκε χθες , και πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι η οργάνωση έχει αλλάξει όσον αφορά τις βασικές της πεποιθήσεις.


Απαντώντας σε ερώτηση αν νομίζει πως οι Ταλιμπάν έχουν αλλάξει, ο Μπάιντεν είπε στο ABC News: «Οχι. Πιστεύω ότι περνάνε κάποιου είδους υπαρξιακή κρίση. Θέλουν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα ως νόμιμη κυβέρνηση; Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλουν».
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως η οργάνωση εμφανίζεται πιο αφοσιωμένη σε αυτά που πιστεύει.
Όμως είπε ακόμη, οι Ταλιμπάν πρέπει επίσης να δουν αν μπορούν να φροντίσουν τους Αφγανούς: «Τους νοιάζει αν έχουν φαγητό να φάνε, αν έχουν εισόδημα που μπορεί να κινήσει μια οικονομία, τους νοιάζει αν μπορούν ή όχι να κρατήσουν ενωμένη την κοινωνία, για την οποία μάλιστα λένε ότι ενδιαφέρονται τόσο πολύ; Δεν είμαι σίγουρος για κανένα από αυτά». Ο Τζο Μπάιντεν είπε επίσης πως θα χρειαστεί οικονομική και διπλωματική πίεση -όχι στρατιωτική ισχύς- προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των γυναικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass