ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ

Τουλάχιστον 47 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2021 12:00

Σαράντα επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τριάντα αμάχων, δεκατεσσάρων μελών των ένοπλων δυνάμεων και τριών βοηθητικών του στρατού, σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε επίθεση φερόμενων ως τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής οχηματοπομπής που συνόδευε πολίτες στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Η Μπουρκίνα Φάσο, φτωχή χώρα της δυτικής Αφρικής, είναι αντιμέτωπη από το 2015 με ολοένα συχνότερες και φονικότερες επιθέσεις και ενέδρες τζιχαντιστικών οργανώσεων που ορκίζονται πίστη είτε στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), είτε στην Αλ Κάιντα, ειδικά στο βόρειο και στο ανατολικό της τμήμα, όπως και τα γειτονικά της κράτη, το Μαλί και ο Νίγηρας. Οι επιθέσεις, σε συνδυασμό με τα ξεσπάσματα βίας μεταξύ φυλών και κοινοτήτων που παρεμβάλλονται, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.400 ανθρώπους κι έχουν αναγκάσει 1,3 εκατ. άλλους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass