ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Υποδεχόμαστε θετικά τα μηνύματα που εκπέμπονται από τους Ταλιμπάν

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2021 12:20

ΑΓΚΥΡΑ
Η Τουρκία θεωρεί «θετικά» τα μηνύματα που εκπέμπονται από τους Ταλιμπάν μετά την κατάληψη της Καμπούλ, ενώ η Αγκυρα βρίσκεται σε συνομιλίες με το ισλαμιστικό κίνημα.


«Υποδεχόμαστε θετικά τα μηνύματα που εκπέμπονται μέχρι στιγμής από τους Ταλιμπάν, είτε απευθύνονται προς τους ξένους είτε προς τις διπλωματικές αποστολές, αλλά και προς τον ίδιο τον λαό τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ιορδανία που μεταδόθηκε από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.
«Ελπίζουμε ότι αυτό θα απεικονιστεί στις πράξεις τους (...) Συνεχίζουμε τον διάλογο με όλες τις πλευρές στο Αφγανιστάν, περιλαμβανομένων των Ταλιμπάν», είπε. Η Τουρκία έχει αναπτύξει μερικές εκατοντάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν και συμμετέχει στην επιχείρηση διαφύλαξης της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΧΤΙΖΕΙ ΤΕΙΧΟΣ
Τείχος μήκους 295 χλμ. κατά μήκος της μεθορίου της με το Ιράν χτίζει η Τουρκία προκειμένου να φρενάρει τις προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν μετά την πτώση της Καμπούλ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ανακοίνωσε μάλιστα ότι το τείχος είναι σχεδόν έτοιμο κι ότι η ασφάλεια στις μεθόριες περιοχές έχει ενισχυθεί και με τη χρήση τεχνολογικών μέσων. «Χτίζουμε ένα σπονδυλωτό τείχος κι ένα μεγάλο μέρος του έχει ολοκληρωθεί. Σκάφτηκαν χαρακώματα μήκους σχεδόν 150 χλμ, ενώ έγιναν πρόσθετες ενισχύσεις στα συνοριακά φυλάκια και τις βάσεις μας», δήλωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass