ΙΤΑΛΙΑ

Πέθανε ο ιδρυτής της ΜΚΟ Emergency, Τζίνο Στράντα

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2021 12:30

ΡΩΜΗ
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε ο Τζίνο Στράντα, χειρουργός και ιδρυτής της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης Emergency, η οποία ειδικεύεται στην ιατρική βοήθεια σε εμπόλεμες ζώνες. Η είδηση βύθισε σε θλίψη την Ιταλία. Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό η κόρη του Τσετσίλια, μέσω Twitter, την Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Η νυν πρόεδρος της Emergency, η Ροσέλα Μίτσο, δήλωσε πως της προκάλεσε σοκ ο θάνατος του Στράντα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία. Ο Τζίνο Στράντα, μορφή που έχαιρε μεγάλου σεβασμού στην Ιταλία για το ανθρωπιστικό έργο που πρόσφερε εδώ και δεκαετίες, ίδρυσε το 1994 μαζί με τη σύζυγό του Τερέζα, την Emergency, η οποία κατασκευάζει νοσοκομεία εκστρατείας και παρέχει δωρεάν περίθαλψη στους αμάχους σε εμπόλεμες ζώνες, όπως το Ιράκ ή το Αφγανιστάν. Χάρη σε δίκτυο ιατρών και νοσοκόμων που προσέφεραν εθελοντικά υπηρεσίες, η Emergency έχει δραστηριότητα σε 19 χώρες, λειτουργεί 60 νοσοκομεία και κέντρα πρώτων βοηθειών και έχει προσφέρει φροντίδες σε πάνω από 11.000.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη ΜΚΟ. Πεπεισμένος πασιφιστής -στο προφίλ του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter είναι αναρτημένο το απόφθεγμα «Ο πόλεμος δεν μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινος, μονάχα να καταργηθεί μπορεί», που αποδίδεται στον Αλμπερτ Αϊνστάιν- ο εκλιπών διεξήγαγε εκστρατεία εναντίον των ναρκών κατά προσωπικού, που κατέληξε στην Ιταλία στην απαγόρευση της παραγωγής και της χρήσης αυτού του όπλου. Εκτός του Ιράκ και του Αφγανιστάν, η Emergency δραστηριοποιήθηκε στη Ρουάντα, το Σουδάν, την Υεμένη, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass