Διατροφική κρίση στη Βόρεια Κορέα

ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 12:25

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ- Ουν παραδέχθηκε ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια «τεταμένη διατροφική κατάσταση», μετέδωσαν χθες τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.


Η Βόρεια Κορέα, η οικονομία της οποίας έχει πληγεί από τις πολλές διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω των πυρηνικών και βαλλιστικών της προγραμμάτων, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρές ελλείψεις τροφίμων. Πέρυσι η πανδημία του κορoνοϊού, αλλά και ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τυφώνες και πλημμύρες, επέφεραν ακόμα ένα πλήγμα.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει βελτιωθεί, καθώς η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μετέδωσε χθες το επίσημο πρακτορείο KCNA.
Ωστόσο ο Βορειοκορετάτης ηγέτης παραδέχθηκε ότι υπάρχει «μια σειρά δυσκολιών» εξαιτίας πολλών «προκλήσεων».
«Η διατροφική κατάσταση είναι πλέον τεταμένη διότι ο αγροτικός τομέας δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του στην παραγωγή σιτηρών εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσαν πέρυσι οι τυφώνες», δήλωσε ο Κιμ.
Το καλοκαίρι του 2020 χιλιάδες σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις καταστράφηκαν από τυφώνες που συνοδεύτηκαν από πλημμύρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass