Εγκρίνει και το Eurogroup τη συμφωνία

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2015 16:59

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Επί τάπητος στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες θα τεθεί η έγκριση της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές, η οποία επικυρώθηκε χθες το πρωί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, σε μια ολονύχτια Ολομέλεια.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, καθώς «ακόμη και η Γερμανία συμφωνεί», δηλώνει πηγή της ΕΕ στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική Bουλή.

“Οι χώρες της Ευρωζώνης αποδέχονται το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, ακόμη και η Γερμανία συμφωνεί», τονίζει στην εφημερίδα του Ελσίνκι η ίδια πηγή, που δεν κατονομάζεται.

«Η συνάντηση δεν πρόκειται να είναι τρομακτικά δύσκολη. Το θέμα της Ελλάδας έχει συζητηθεί διεξοδικά και θα ήταν πολύ παράξενο αν το Eurogroup δεν ενέκρινε το πακέτο της βοήθειας», σημειώνει η ίδια πηγή.

Kαι προσθέτει: «Η συναίνεση μεταξύ των χωρών μελών της ευρωζώνης αυξάνεται αλλά και η Γερμανία δεν φαίνεται ότι θα αντιταχθεί».

Σημειώνεται ότι ο Β. Σόιμπλε εμμένει στην άποψη για δάνειο-γέφυρα, ενώ το πρωί το Reuters μεταδίδει ότι η Κομισιόν έχει έτοιμο σχετικό δάνειο ύψους 6 δισεκατομμυρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass