ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ «ΜΠΟΪΝΓΚ»…

Πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2015 7:55

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Νέα τροπή, ίσως και τη λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της πολιτικής αεροπορίας, δίνουν οι κωδικοί πάνω στα συντρίμμια που ξεβράστηκαν στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού. Ειδικότερα, η ιστοσελίδα αεροπλοΐας AirLive.net αναφέρει πως ο κωδικός 657-BB, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο κομμάτι του φτερού, είναι συμβατός με ένα Boeing 777, όπως αυτός αναγράφεται στο ειδικό εγχειρίδιο. Ενώ όμως αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους, ένας άλλος κωδικός που επίσης υπάρχει πάνω στο κομμάτι του αεροσκάφους (670-BB), σύμφωνα με την Guardian, αλλά δεν αντιστοιχεί στο εγχειρίδιο, περιπλέκει για μία ακόμη φορά τα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, ένα κομμάτι του μοιραίου Boeing, το οποίο χάθηκε από προσώπου γης στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες, είναι μία ελπιδοφόρα εξέλιξη. Πολύ δε περισσότερο όταν στην ίδια παραλία εντοπίζεται επίσης, έστω και σε άθλια κατάσταση, μία βαλίτσα, η οποία επίσης βρίσκεται στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών.

Επισήμως, μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Άλλοι πιο αισιόδοξοι, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας ο οποίος δηλώνει «σχεδόν βέβαιο» ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο χαμένο αεροσκάφος, και άλλοι πιο συγκρατημένοι, όπως οι γαλλικές Αρχές, οι οποίες αρκέστηκαν να δηλώσουν ότι όλα είναι πιθανά, όλοι ωστόσο μοιάζουν να συμφωνούν ότι υπάρχει πλέον έστω ένα σημείο επανεκκίνησης των ερευνών.

Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση αναμένεται να έρθει από την Τουλούζη, όπου βρίσκεται το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων της Γαλλίας (BEA), το οποίο κλήθηκε να συντονίσει τη γαλλική και τη διεθνή έρευνα.

Όπως ανακοίνωσε ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ - πλην όμως δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το BEA - η τοποθεσία όπου βρέθηκε το κομμάτι του αεροσκάφους φαίνεται λογική βάσει των ρευμάτων του Ινδικού Ωκεανού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass