ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Ξεχύθηκαν στους δρόμους κατά του Μαδούρο

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2017 7:03

ΚΑΡΑΚΑΣ

Η απόφαση του προέδρου της Βενεζουέλας για τη σύσταση λαϊκής συνέλευσης με στόχο την αναθεώρηση του Συντάγματος αποδείχθηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. ΗΠΑ, Αργεντινή και Βραζιλία έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση του Μαδούρο.

Στους δρόμους της Βενεζουέλας ξεχύθηκαν χθες οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ηγέτη τους, Ενρίκε Καπρίλες, για μία "μεγάλη διαδήλωση". Η κρίση στην Βενεζουέλα βαθαίνει με τους οπαδούς της αντιπολίτευσης να απαιτούν την άμεση παραίτηση Μαδούρο.

Η απόφαση του προέδρου της Βενεζουέλας για τη σύσταση λαϊκής συνέλευσης με στόχο την αναθεώρηση του Συντάγματος αποδείχθηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. ΗΠΑ, Αργεντινή και Βραζιλία έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση του Μαδούρο.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, κατηγορεί τον πρόεδρο της χώρας ότι προσπαθεί να αποτρέψει τις «ελεύθερες εκλογές» και, επιπλέον, ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

"Γιατί να μην γίνει δημοψήφισμα θέτοντας μια απλή ερώτηση: Είστε υπέρ της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο ή θέλετε να γίνουν εκλογές, ώστε η Βενεζουέλα να αποκτήσει νέα κυβέρνηση; Όσοι σήμερα παραβιάζουν το Σύνταγμα, είναι εκείνοι που παριστάνουν τους "πατέρες του Συντάγματος". Όμως στην πραγματικότητα προσπαθούν να το σκοτώσουν», υποστηρίζει ο Ενρίκε Καπρίλες. Σύσσωμη η αντιπολίτευση απορρίπτει το σχέδιο Μαδούρο. Το χαρακτηρίζει ως «συνέχιση του πραξικοπήματος του προέδρου κατά του Κοινοβουλίου και καλεί τους πολίτες να μην φύγουν από τους δρόμους. Την άποψη της αντιπολίτευσης υιοθέτησε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας.  Ο Αλοΐζιο Νούνες υποστήριξε πως «είναι ακόμη ένα πλήγμα για την δημοκρατία, που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass