ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 10 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Εικόνες καταστροφής στην Ιταλία

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2016 7:50

ΡΩΜΗ

Ένας ηλικιωμένος άνδρας που υπέστη ανακοπή καρδιάς είναι το μόνο γνωστό περιστατικό θανάτου που συνδέεται με τη σειρά σεισμικών δονήσεων που έπληξαν προχθες βράδυ την κεντρική Ιταλία.

Παράλληλα, περίπου δέκα άτομα έχουν τραυματισθεί ελαφρά, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, εθελοντές ανέφεραν ότι ένα παιδί έχει τραυματισθεί εξαιτίας κατάρρευσης κτίσματος στην κωμόπολη Καμερίνο.

Χθες τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε δεκαοκτώ πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας για να γίνουν προσεκτικές αυτοψίες με εκτίμηση των ζημιών.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΜΕΡΙΝΟ

Στην πόλη Καμερίνο σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Καμπαναριό εκκλησίας κατέρρευσε πάνω σε οίκημα, αλλά ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν υπάρχουν θύματα. Μόνον ένας κάτοικος τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά η κατάστασή του δεν προκαλεί ανησυχία.

Στο πανεπιστήμιο του Καμερίνο σπουδάζουν πολλοί ιταλοί και ξένοι φοιτητές, οι οποίοι, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι καλά.

Οι αυτοψίες και οι έλεγχοι της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζονται, πάντως, σε πολλές περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο στις 19:11, στις 21:00 και στις 21:18 χθες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Επιθυμώ να ευχαριστήσω όσους εργάζονται κάτω από τη βροχή στις περιοχές του σεισμού. Όλη η Ιταλία αγκαλιάζει σφιχτά τους κατοίκους που επλήγησαν και πάλι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass