ΒΑΓΔΑΤΗ
Τουλάχιστον 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη αγορά του Σαντρ Σίτι, σιιτικής συνοικίας στη βόρεια Βαγδάτη. Την ευθύνη για την επίθεση -εκ των πλέον αιματηρών το τελευταίο διάστημα στην ιρακινή πρωτεύουσα- ανέλαβαν οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η επίθεση σημειώθηκε στην αγορά σε ώρα αιχμής νωρίς μεσημέρι της Τετάρτης. Από την ισχυρή έκρηξη υπέστησαν ζημιές παρακείμενα κτίρια και οχήματα.
Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 87, εκ των οποίων αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.
Πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.Άλλες δύο παγιδευμένα οχήματα εξερράγησαν εντός της ημέρας σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης με απολογισμό τουλάχιστον 22 νεκρούς.