Σάλος από low cost ταξίδι του δανού πρωθυπουργού

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2016 20:04

Η αριστερή αντιπολίτευση στη Δανία κατηγόρησε τον φιλελεύθερο πρωθυπουργό όχι για εξωφρενικές δαπάνες, αλλά επειδή προσέφερε στον εαυτό του ένα Σαββατοκύριακο στον Ισπανία με μια low cost αεροπορική εταιρεία.

«Άθλιο!» έγραψε στο Facebook ο σοσιαλδημοκράτης κοινοβουλευτικός Πέτερ Χούμελγκαρντ Τόμσεν.

«Η πρόκληση έναντι των συνδικάτων είναι πασιφανής, αλλά η πρόκληση έναντι του απλού δανού μισθωτού είναι ακόμη σοβαρότερη».

Ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν και η σϋντροφός του έφυγαν την περασμένη Παρασκευή από την Κοπεγχάγη με προορισμό τη Μάλαγα.

Οι τιμές της εταιρείας που επέλεξαν για αυτό το δρομολόγιο είναι στον ιστότοπό της χαμηλότερες κατά μερικές δεκάδες ευρώ.

Την παρουσία του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο αεροπλάνο φαίνεται ότι αποκάλυψε το ισχυρό συνδικάτο 3F, το οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια σε ένα μπρα-ντε-φερ με την Ryanair για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

«Η Ryanair αντιπροσωπεύει μια άμεση απειλή για το δανικό μοντέλο» σύμφωνα με τον Χένρικ Μπέι-Κλάουζεν, αντιπρόσωπο του 3F στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Ο πρωθυπουργός στέλνει ένα «πολύ κακό μήνυμα» στους κοινωνικούς εταίρους εμπιστευόμενος μια επιχείρηση που πληρώνει λιγότερο απ' ό,τι πρέπει τους εργαζομένους της και δεν τους δίνει τίποτε ούτε για τις άδειές τους, ούτε για τις άδειες μητρότητας ούτε για τη σύνταξη, τόνισε άλλος σοσιαλδημοκράτης βουλευτής, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Η κακή φήμη της Ryanair για την κοινωνική πολιτική της είναι τέτοια ώστε οι τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Δανίας, η Κοπεγχάγη, η Όρχους, η Όντενσε και η Όλμποργκ, απαγορεύουν στους δημόσιους αξιωματούχους τους να χρησιμοποιούν την εταιρεία αυτή για τις επαγγελματικές μετακινήσεις τους.

Οι βουλευτές της αριστεράς προτίθενται να ζητήσουν τον λόγο από τον Ράσμουσεν, ο οποίος δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής, κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του κοινοβουλίου που είναι αφιερωμένη σε ερωτήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass