ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

«Γεράκια» και ύαινες…

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2016 0:08

 

ΑΓΚΥΡΑ

H κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΤΑΚ («Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν») ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα στις πολιτικές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η οργάνωση κατηγορεί επιπλέον τον επικεφαλής του τουρκικού Κράτους ότι χειραγωγεί τις διεθνείς δυνάμεις εναντίον του κουρδικού λαού.

Η οργάνωση προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κατηγορώντας την κουρδική YPG για την πολύνεκρη επίθεση στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, η Άγκυρα στρέφεται στις ΗΠΑ καλώντας τις να «σταματήσουν να κάνουν το λάθος» να υποστηρίζουν τις ομάδες της στο συριακό έδαφος.

Θεωρώντας τρομοκρατική την κουρδική πολιτοφυλακή στη βόρεια Συρία -την οποία συνεχίζει να πλήττει η Τουρκία- ο τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «σημάδι αδυναμίας τη χρήση τέτοιων ομάδων εναντίον της ISIS».

Μιλώντας στην Τιφλίδα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Νταβούτογλου υποστήριξε πως ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έχει κάνει «αντικρουόμενες δηλώσεις» για τις κουρδικές ομάδες στη Συρία και κάλεσε ανοικτά τις ΗΠΑ να διαρρήξουν τη συνεργασία μαζί τους.

ΟΙ ΗΠΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εφοδιάσει με όπλα τη συριακή κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), ανακοίνωσε απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποστηρίζει ότι αμερικανικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από την οργάνωση αυτή, την οποία η Άγκυρα κατηγορεί ως υπεύθυνη για μια επίθεση αυτοκτονίας.

"Δεν έχουμε παραδόσει όπλα οποιουδήποτε είδους στις YPG και δεν έχουμε καμία απόδειξη που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι οι YPG με κάποιο τρόπο διοχετεύουν αμερικανικά όπλα στο PKK", είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass