«Μπλόκο» σε 3.120 οχήματα

* ΕΛΕΓΧΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ * ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ 87 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 49 * ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ 1.143 ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 39 ΟΧΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2024 13:41

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 8 με 10 Οκτωβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχές και οικισμούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο -όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.- «αντιμετώπισης κάθε μορφής εγκληματικότητας, διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, καθώς και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους».

Με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, μεταξύ των οποίων και των ΟΠΚΕ, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των Ο.Ε.Π.Τ.Α.
Ειδικότερα, συγκροτήθηκαν ομάδες - συνεργεία αστυνομικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, στον εντοπισμό ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, στη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα, στον έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους και γενικότερα στην αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων: Ελέγχθηκαν 3.491 άτομα, ελέγχθηκαν 3.120 οχήματα, ελέγχθηκαν 20 επιχειρήσεις εμπορίας και ανακύκλωσης μετάλλων (σκραπ), προσήχθησαν 87 άτομα, συνελήφθησαν συνολικά 49 άτομα (από τα οποία 13 στη Λάρισα, 10 στη Μαγνησία, 21 στα Τρίκαλα και 5 στην Καρδίτσα), και συγκεκριμένα:
9 για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, 1 για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης), 7 για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 1 για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, 2 για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, 1 για κλοπή, 2 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 9 για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης), 3 φυγόποινοι, 1 για παρεμπόριο, 1 για έκθεση και εμπορία ανθρώπων, 4 για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, 2 για ανυποταξία και 6 για λοιπές παραβάσεις.
Βεβαιώθηκαν 1.143 τροχονομικές παραβάσεις, εκ των οποίων: 231 για παραβίαση ταχύτητας, 11 για μέθη, 15 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 19 για μη χρήση κράνους, 15 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 12 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 19 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 5 για φθαρμένα ελαστικά 816 λοιπές.
Ακινητοποιήθηκαν 39 οχήματα. Κατασχέθηκαν συνολικά: 3.313,8 γραμμάρια κάνναβης, 1.437 γραμμάρια φύλλων και κλώνων κάνναβης, 0,39 γραμμάρια κοκαΐνης, 5,06 γραμμάρια ηρωίνης, 0,5 γραμμάρια σκόνης άγνωστης σύνθεσης, 1 κάρτα με υπολείμματα ηρωίνης, 29 αυτοσχέδια τσιγάρα μείγματος κάνναβης και καπνού, 3 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, 62 σπόροι κάνναβης, 8 ναρκωτικά δισκία, 1 ζυγαριά, 2 τρίφτες, 15 σωλήνες άρδευσης, 1 τσεκούρι, 1 Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και 15 προϊόντα παρεμπορίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass