Διαβασμένοι και με …τεχνογνωσία οι κλέφτες της Νίκαιας

ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΤΟ ΑΤΜ ΜΕ ΛΕΙΑ 160.000 ΕΥΡΩ *ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟ ΙΧ *ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 4 ΑΤΟΜΑ *ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΑΝ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2023 13:10
Οι δράστες είχαν προετοιμαστεί για το πώς θα περάσουν στην πίσω πλευρά του οικήματος, ενώ με πρωτόγνωρη τεχνογνωσία και ελεγχόμενη έκρηξη ανατίναξαν το παλαιού τύπου ΑΤΜ (φωτ.) με λεία 160.000 ευρώ Οι δράστες είχαν προετοιμαστεί για το πώς θα περάσουν στην πίσω πλευρά του οικήματος, ενώ με πρωτόγνωρη τεχνογνωσία και ελεγχόμενη έκρηξη ανατίναξαν το παλαιού τύπου ΑΤΜ (φωτ.) με λεία 160.000 ευρώ

Διαβασμένοι και με …τεχνογνωσία πρωτόγνωρη για τα αστυνομικά χρονιά της περιοχής αποδείχθηκαν οι κλέφτες τραπεζικής αυτόματης ταμειολογιστικής μηχανής (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ.

Οι τουλάχιστον τέσσερις κλέφτες αφού παραβίασαν τον χώρο, με εκρηκτικά ανατίναξαν το ΑΤΜ το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - ήταν παλαιού τύπου και αφού δεν χρωματίστηκαν τα χαρτονομίσματα, έκαναν «γερή μπάζα» αποσπώντας περί τις 160.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αυτοκίνητο που διέφυγαν οι δράστες έφερε κλεμμένες πινακίδες από την Αθήνα, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να αναζητούν τους τέσσερις δράστες, ενώ μέχρι χθες δεν είχε εντοπιστεί το ΙΧ που κατά μια συνήθη πρακτική οι δράστες το εγκαταλείπουν πυρπολώντας το, για να σβήσουν ίχνη και γενετικό υλικό.
Οι δράστες εκτιμάται πως σχεδίασαν από καιρό την κλοπή, όπως ήταν καλά πληροφορημένοι για τον χώρο τον οποίο λίγο μετά τις 2 χθες τα ξημερώματα παραβίασαν με ακρίβεια από την πρόσοψη του κτιρίου που «βλέπει» στον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων, στο Κέντρο της Νίκαιας. Αφού έφθασαν στην πίσω πλευρά του οικήματος, με «χειρουργική ακρίβεια» τοποθέτησαν τα εκρηκτικά στο ΑΤΜ προκαλώντας έκρηξη, μικρής έκτασης.
Από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο και τη γυψοσανίδα που χώριζε το ΑΤΜ από το συστεγαζόμενο κατάστημα, όχι όμως και στις κασετίνες με τα χαρτονομίσματα. Το ΑΤΜ ήταν παλαιού τύπου και δεν διέθετε παγίδες χρωματισμού, με αποτέλεσμα οι περίπου 160.000 ευρώ να αποτελέσουν τη διόλου ευκαταφρόνητη λεία των δραστών, που βρέθηκαν στην περιοχή φορώντας κουκούλες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ένας εκ των δραστών μιλώντας άπταιστα Ελληνικά αποθάρρυνε θαμώνες καταστημάτων της γειτονικής πλατείας λέγοντάς τους να μην προσεγγίσουν τον χώρο όταν εκείνοι άκουσαν την έκρηξη και έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει.
Οι οποίοι δράστες σε αντίθεση με τους διαρρήκτες άλλου ΑΤΜ, πριν μερικά χρόνια πάλι στη Νίκαια που χρησιμοποίησαν αέριο για την έκρηξη, χρησιμοποίησαν κοινά εκρηκτικά (φιτίλι κ.λπ.) προκαλώντας ελεγχόμενη έκρηξη μικρής έκτασης. Η δράση τους (τοποθέτηση εκρηκτικών κ.λπ.) αποδεικνύει πως πρόκειται για κλέφτες που διαθέτουν τεχνογνωσία, ενώ η μεθοδολογία τους είναι άγνωστη στην περιοχή.
Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει αν οι τέσσερις δράστες (σ.σ. ο ένας σε ρόλο τσιλιαδόρου) ήταν οπλισμένοι, ενώ από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως οι πινακίδες που έφερε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν είχαν κλαπεί από την Αθήνα.
Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass