Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2021 16:10

Παρακλήσεις στον Αγιο Αχίλλιο


Από σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου συνεχίζονται οι παρακλήσεις στον Αγιο Λουκά τον ιατρό, στις 7 το απόγευμα στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου και το εσπερινό κήρυγμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, με θέμα "το Σύμβολο της Πίστεως". Η Λάρνακα των λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου θα παραμείνει ανοιχτή ως την Παρασκευή 21 Μαΐου, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ανοιχτή σύσκεψη συνδικάτων σήμερα
Ανοιχτή σύσκεψη Συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, συγκαλεί σήμερα Τρίτη στις 7:00 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Θέμα συζήτησης είναι «η κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στον νέο αντεργατικό τερατούργημα το οποίο ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και διαλύει το 8ωρο, αυξάνοντας την απλήρωτη εργασία-την εντατικοποίηση, περιορίζει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην Απεργία, χτυπά το δικαίωμα στη συλλογική-οργανωμένη πάλη, τα συνδικάτα» με αίτημα: «Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο».

Συνεδριάζει αύριο το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών
Την πρώτη του συνεδρίαση (διαδικτυακά) θα πραγματοποιήσει το νεοσύστατο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών-Προσφύγων Δήμου Λαρισαίων, αύριο Τετάρτη, στις 3 το μεσημέρι.
Στο πλαίσιό της θα γίνει γνωριμία των μελών του Συμβουλίου, ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλίου, θα συζητηθεί η διαδικασία για την κατάρτιση του κανονισμού λειτουργίας του Συμβουλίου, θα γίνει καταγραφή αναγκών μελών των συμμετεχουσών κοινοτήτων της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας, ενημέρωση δράσεων ένταξης που βρίσκονται σε εξέλιξη και δράσεων που σχεδιάζει ο Δήμος και τέλος θα συζητηθεί η διαμόρφωση ενός τοπικού στρατηγικού σχεδίου ένταξης μεταναστών -προσφύγων.

Ομάδα υποστήριξης για τους εργαζόμενους στο «ΕΣΤΙΑ» στη Λάρισα
Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α), στη Λάρισα, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, υλοποιεί για τη χρονική περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2021 «Ομάδα υποστήριξης και επαγγελματικής ανάπτυξης» του προσωπικού του Προγράμματος «ESTIA 2021».
Σε μια δύσκολη συγκυρία για εργαζόμενους και φιλοξενούμενους πρόσφυγες, στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός χώρου εμπιστοσύνης και κατανόησης των δύσκολων εργασιακών εμπειριών του προσωπικού μέσα από τη δυναμική της ομάδας και της αναστοχαστικής πρακτικής (Reflective Practice).
Οι εργαζόμενοι, διά μέσου των εργασιακών τους σχέσεων, έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τα συναισθήματα που τους δημιουργεί η απασχόλησή τους με τους πρόσφυγες, αλλά και να αντιληφθούν ότι το έργο που επιτελεί ο οργανισμός είναι όλο και περισσότερο αποτέλεσμα των αλληλεπιδράσεων μεταξύ τους όσο και με την ομάδα των ωφελούμενων.
Η ομάδα, που περιλαμβάνει 22 συναντήσεις, διάρκειας ενενήντα λεπτών η κάθε μία, εντάσσεται στη φιλοσοφία της «Πόλης που Μαθαίνει». Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19, η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά, ανά 15 μέρες με συντονίστρια την Έλλη Παπαδημητρίου, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια - αναλύτρια Ομάδας.

Συνέλευση οικοδόμων
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Ν. Λάρισας, την Κυριακή 23 Μαΐου και ώρα 10:30 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Τα θέματα είναι τα εξής: Απολογισμός δράσης 2020, προγραμματισμός δράσης 2021, οικονομικός Ισολογισμός 2019-2020, οικονομικός προϋπολογισμός 2021, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Γενική Συνέλευση Καρκινοπαθών Λάρισας την 1η Ιουνίου
Την Τρίτη 1η Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παπά (είσοδος Γεωργιάδου) θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα, λόγω των περιοστικών μέτρων της πανδημίας, ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας. Εφόσον τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν επιτευχθεί η νόμιμη απαρτία, η επαναληπτική Τακτική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και ώρα 7.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο. Στη συνέλευση θα υποβληθούν προς έγκριση: Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, ισολογισμός και απολογισμός 2019-2020 και ο προϋπολογισμός εξόδων του έτους 2021. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία και εκ του νόμου προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης των συμμετεχόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass