ΑΠ. ΜΠΕΜΠΗΣ: ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Εργασίες στο οδικό δίκτυο του νομού πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2017 15:26

Κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας μαζί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Απόστολο Μπέμπη επισκέφθηκε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο οδικό δίκτυο του ανατολικού τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Συγκεκριμένα στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου συνολικού προϋπολογισμού 1.745.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα έργα:

1. «Αποκατάσταση Οδικού Δικτύου (ΕΟ8) από θεομηνία» προϋπολογισμού 460.000 ευρώ στο οποίο οι εργασίες διεξάγονται στην Επαρχιακή Οδό (Από Αγιά – Αγιοκαμπο – Κόκκινο Νερό – Στόμιο – Ομόλιο έως τη διασταύρωση με ΠΑΘΕ) εντός των τοπικών διαμερισμάτων Μελιβοίας, Σκήτης και Καρίτσας. Οι αποκαταστάσεις αφορούν στην αντιμετώπιση ζημιών που είχαν προκληθεί από έντονες βροχοπτώσεις τον Σεπτέμβριο του 2016 εξαιτίας των οποίων η περιοχή είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

2. «Αποκατάσταση Οδικού Δικτύου Δήμου Αγιάς (ΕΟ4) από θεομηνία» προϋπολογισμού 240.000 ευρώ και «Συμπληρωματικά Τεχνικά έργα στην ΕΟ4» προϋπολογισμού 245.000 ευρώ στα οποία οι εργασίες διεξάγονται στην επαρχιακή οδό Καρίτσας – Σπηλιάς σε μήκος 8,8 χλμ και εκτείνεται από την Καρίτσα προς τη Σπηλιά έως τη διασταύρωση με Μεγαλόβρυσο.

Στα έργα αποκατάστασης περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης με οπλισμένο σκυρόδεμα ή με συρματοκιβώτια, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων καθώς και ενίσχυση των υφιστάμενων τεχνικών για την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων ειδικά σε θέσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται ασφαλτικές εργασίες και εργασίες οδοστρωσίας σε σημεία που το οδόστρωμα εμφάνισε καθιζήσεις, σήμανση επικίνδυνων θέσεων, αποκατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού.

3. «Συντήρηση Οδικού Δικτύου ανατολικού τομέα της ΠΕ Λάρισας» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ κατά το οποίο πραγματοποιούνται επεμβάσεις σε θέσεις καίριας σημασίας με εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων και υποδομών λόγω φυσιολογική φθοράς καθώς και βελτίωση της σήμανσης του οδικού δικτύου.

Ο ΑΠ. ΜΠΕΜΠΗΣ

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Εργων Απόστολος Μπέμπης σημείωσε τα εξής: “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τις υπηρεσίες της και τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, πραγματοποιεί σημαντικά έργα για την περιοχή του ανατολικού τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Με τα έργα αυτά αντιμετωπίζονται και επιλύονται σημαντικά προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων που προκλήθηκαν από δυσμενείς και έκτακτες καιρικές συνθήκες αλλά πραγματοποιούνται και οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου. Βελτιώνεται με τον τρόπο αυτό η ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων αλλά και η προσβασιμότητα των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή η οποία αποτελεί τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της».

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην επίσκεψη στα έργα συμμετείχαν επίσης οι μηχανικοί Στέλιος Δημότσιος, μηχανολόγος μηχανικός και Χρήστος Αντωνίου, πολιτικός μηχανικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass