ΣΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ» ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟN ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μνήμες και συγκίνηση για τον Βασίλη Φαρμάκη

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2017 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Οκτ 2017 22:07

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Περίσσεψαν οι μνήμες και η έκδηλη συγκίνηση για τον αείμνηστο δήμαρχο Ελασσόνας Βασίλη Φαρμάκη, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή πριν 10 χρόνια, μόλις στον 9ο μήνα της δημαρχιακής του θητείας.


Και όλα αυτά στην εκδήλωση – «πολιτικό μνημόσυνο» που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Ολύμπου Πολιτεία», στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας.
Αρχικά, προβλήθηκε βίντεο – αφιέρωμα με στιγμιότυπα και εικόνες από τη δράση και τις πρωτοβουλίες του Β. Φαρμάκη.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου υπογράμμισε: «Είναι μία βραδιά συγκινησιακά φορτισμένη. Η μοίρα επεφύλαξε στον εκλιπόντα δήμαρχο δύο εκπλήξεις. Αρχικά, του χάρισε απλόχερα τη χαρά της νίκης στις δημοτικές εκλογές και λίγους μήνες αργότερα του στέρησε ξαφνικά τη δυνατότητα να υλοποιήσει τον στόχο που είχε βάλει, να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, και το πιο σημαντικό τον στέρησε από την οικογένειά του. Τα λόγια είναι λίγα».
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής Κ. Μπαργιώτας υπενθύμισε: «10 χρόνια μετά τον θάνατό του αναγνωρίζεται η προσφορά του Β. Φαρμάκη. Αυτό είναι ένα δημόσιο σήμα. Η τιμή είναι εξαιρετικά σημαντική. Παραμένει ζωντανή η μνήμη του αν και πέρασαν χρόνια. Αυτό τα λέει όλα».
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Παπαδημόπουλος τόνισε: «Το μικρό διάστημα που θήτευσε ως δήμαρχος ήταν υπεραρκετό για να αναδείξει τον ανθρώπινο - δήμαρχο Β. Φαρμάκη. Ο Βασίλης επιζητούσε τη γνώμη των συμπολιτών. Οι συμπολίτες του ήθελε να είναι κοινωνοί στις αποφάσεις. Αγαπούσε και πονούσε αυτό που κλήθηκε να υπηρετήσει».
Μηνύματα από τους βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο και Γιώργο Κατσιαντώνη αναγνώστηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ο φίλος του εκλιπόντος δημάρχου, πολιτικός μηχανικός Ναπολέων Παλάντζας με εμφανή συγκίνηση «κατέθεσε» ανθρώπινες στιγμές του Β. Φαρμάκη, τονίζοντας: «Ο Λάκης ήταν ένας ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος, ευθύς και πείσμονας. Στα πράγματα που τον ενδιέφεραν δεν του ταίριαζε δεύτερος ρόλος, διεκδικούσε πάντα τον πρώτο και ποτέ δεν ζύγιζε τη στάση του σύμφωνα με τον αντίπαλο. Ήταν γεννημένος αρχηγός βάζοντας όμως πάντα πλάτη και χωρίς ποτέ να εγκαταλείπει την προσπάθεια. Είχε όμως και ελαττώματα. Είχε… Κρανιώτικο αγύριστο κεφάλι. Πολλές φορές δεν του έφτανε να πετύχει απλώς κάτι, ήθελε τα πράγματα να γίνονται πάντα με τον δικό του τρόπο».
Ο φίλος και συνεργάτης του, γιατρός Θανάσης Ζιώγας ανέφερε ανάμεσα στα άλλα: «Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Λάκης Φαρμάκης έγινε δήμαρχος, ούτε συγκυρία. Το αντίθετο μάλιστα. Ήταν αποτέλεσμα ενός σωστά οργανωμένου σχεδίου, που εμπνευστής, δημιουργός και εκτελεστής ήταν ο Λάκης. Τρία πράγματα ξεχώριζα στον Λάκη: Όταν έβαζε έναν στόχο ήθελε πάντα να τον πετύχει. Έδινε όλο του τον εαυτό. Δεν ήθελε να χάνει. Είχε τη δυνατότητα να μεταδίδει την αισιοδοξία του στους άλλους. Είχε έναν τρόπο να σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατός κοντά του. Δεν φοβόταν τίποτα, σου έδινε την εντύπωση ότι έχει άγνοια κινδύνου. Μπορούσε να τα βάλει και με τον τοίχο…».
Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας και πρ. δήμαρχος του πρ. Δήμου Αντιχασίων Θανάσης Καλιακούδας επισήμανε: «Μπορεί να έφυγε από τη ζωή, ως φυσική παρουσία, άφησε ωστόσο πίσω του ιερή παρακαταθήκη την ανθρωπιά του, την οποία γνώρισα, την αγάπη του για τη ζωή και τη διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».
Τέλος, ο συνεργάτης του πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος επισήμανε: «Ο Βασίλης Φαρμάκης ήταν βαθιά ερωτευμένος με την πόλη της Ελασσόνας και τους ανθρώπους της. Τον απασχολούσε έντονα η πορεία και η ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής γενικότερα, το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
Η παιδεία, ο πολιτισμός, η αισθητική του Δήμου, ο πρωτογενής τομέας της περιοχής μας, ο Όλυμπος. Ήταν ένας ζωντανός οργανισμός που κινούνταν σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Η απώλεια του Λάκη του Φαρμάκη ήταν ένα τεράστιο πλήγμα.
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε στην αίθουσα που βρισκόμαστε σήμερα το όνομά του και θέλω να πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε γιατί το όνομά του ακούγεται καθημερινά στα χείλη όλων των συνδημοτών μας».
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τη Μικτή Χορωδία “musicarte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας με μαέστρο τον Κωνσταντίνο Μάτη. Στο πιάνο συνόδευσε η Έφη Φαρμάκη.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση, ο συνεργάτης του εκλιπόντος δημάρχου Β. Φαρμάκη – πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του εκπαιδευτικό Ειρήνη Αναστασοπούλου – Φαρμάκη, που με τη σειρά της ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης για τον σύζυγό της.
Στην εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο δήμαρχο Ελασσόνας Βασίλη Φαρμάκη έδωσαν ακόμη το «παρών»:
Ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Ελασσώνος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο πρ. βουλευτής Βασ. Έξαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην δήμαρχοι Ελασσόνας Χρήστος Καραγιάννης, Πέτρος Χατζήνας, οι πρώην δήμαρχοι Λιβαδίου Νίκος Καψάλης, Σαρανταπόρου Αθαν. Κλεισιάρης, Θεόδ. Λιάπης και Θεόδ. Μηνάς, Ολύμπου Κ. Σιαμάτρας, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας πρύτανης κ. Παναγιώτης Γούλας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Θωμάς Ζηρδέλης, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κ. Σάββας και Χ. Τσάκαλος, εκ μέρους της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ ο Σάκης Μπαρλαγιάννης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας Δημ. Δριστέλας, ο υπεύθυνος Θεσσαλίας της Κίνησης Αλιβιζάτου Λεωνίδας Αλατάς, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

Γιάννης Μουκίδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass