ΕΠΑΦΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τα προβλήματα των επαρχιών κατέγραψε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2017 17:05

Με επισκέψεις στο Δημαρχείο Φαρσάλων (την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου) και σε εκείνο της Ελασσόνας (τη Δευτέρα 25 του μήνα), συνεχίστηκε ο κύκλος επαφών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, ενόψει του

Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 10 και 11 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια των γόνιμων συζητήσεων που έγιναν, οι φορείς της πόλης προσκλήθηκαν για να εκθέσουν τα προβλήματα και τις προτάσεις για τη λύση τους στο συνέδριο, στο οποίο θα παρευρεθούν περίπου 15 υπουργοί, καθώς και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Έτσι:
- Στην Ελασσόνα ο δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, παραθέτοντας τα μείζονα προβλήματα της περιοχής, εστίασε στην ανάγκη άρσης της οδικής απομόνωσης της επαρχίας, την κατασκευή των οδικών δικτύων Κοζάνης – Ε65 και τη σύνδεση με Δεσκάτη- Γρεβενά (Εγνατία Οδός), την αξιοποίηση του Ολύμπου, τη δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής και την κατασκευή του φράγματος Αγιονερίου.
Εκ μέρους της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκαν ο συντονιστής γραμματέας Πέτρος Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής συντονιστής Βασίλης Ζωγράφος και τα μέλη του κόμματος, Μάνθος Σαρρής, Γιάννης Καριπίδης, Θόδωρος Τζιώλας, Χρήστος Παπαδημητρίου, Στέλιος Σαΐτης και Κώστας Δεληγιάννης.
* Στα Φάρσαλα τα μεγάλα προβλήματα της επαρχίας, όπως παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της σύσκεψης είναι η δυσκολία επισκεψιμότητας της περιοχής, λόγω της οδικής της απομόνωσης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αξιοποίηση των δύο brand names της πόλης, του μυθικού Αχιλλέα και του παραδοσιακού χαλβά Φαρσάλων.
Βασική προτεραιότητα είναι η ανακατασκευή των οδικών κόμβων με τη Λάρισα, τον Βόλο και τη Λαμία, ενώ αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα, έγινε λόγος για την ανάγκη κατασκευής φράγματος στη Σκοπιά, που θα αποτελέσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, καθώς και για την υπογείωση των αγωγών άρδευσης και τη δημιουργία ταμιευτήρων στον Ενιπέα.
Το κλιμάκιο της νομαρχιακής αποτελούσαν ο συντονιστής γραμματέας Πέτρος Παπαγεωργίου, το μέλος Μάνθος Σαρρής και τα στελέχη Στέλιος Σαΐτης και Κώστας Δεληγιάννης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν τα τοπικά στελέχη του κόμματος Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, Γιώργος Αρσενόπουλος, Κώστας Δρόσος και Θανάσης Τσαλόπουλος.
Εκ μέρους των φορέων της επαρχίας Φαρσάλων, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπαμπανίκας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Πιτσιάβας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass