ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΑ «ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΑ» ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Ορμητήριο με μολότοφ και φωτοβολίδες

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015 0:36 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Δεκ 2015 0:37

 

ΑΘΗΝΑ

Στρατηγικό σχέδιο για να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια, ακολουθώντας την έκκληση Ρωμανού για "Μαύρο Δεκέμβρη", είχαν εκπονήσει οι κουκουλοφόροι που προκάλεσαν ταραχές το βράδυ της Κυριακής, κατά την επέτειο της δολοφονίας τους Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιεξουσιαστές είχαν ως ορμητήριο για τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών μία αποθήκη, σε ένα ημιυπόγειο στη οδό Τσαμαδού.

Εκεί είχαν αποθηκεύσει πολλές βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, οι κουκουλοφόροι πήγαιναν στο ημιυπόγειο για ανεφοδιασμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω από την οδό Τσαμαδού υπήρχαν τουλάχιστον 10 άτομα, που παρατηρούσαν και ενημέρωναν για τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας 112 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη. Επίσης, βρέθηκαν μπιτόνια με βενζίνη και αντισφυξιογόνες μάσκες.

Οι συλλήψεις

Δεκατρία άτομα, εκ των οποίων οι έξι είναι ανήλικοι, συνελήφθησαν συνολικά για τα σοβαρά επεισόδια, που έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή των Εξαρχείων.

Από τους συλληφθέντες, οι δώδεκα είναι Έλληνες και ο ένας αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού, έκρηξης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, εξύβρισης, παραβάσεων σχετικών με εκρηκτικές ύλες και παράβασης του νόμου περί όπλων.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Το Ποτάμι, επικαλούμενο δηλώσεις του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όταν ήταν αντιπολίτευση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ζητάει από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή να εξασφαλίσουν το δικαίωμα του κάθε πολίτη στη ζωή και την περιουσία του, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια και τις ζημιές στα Εξάρχεια.

Κάτι που, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι ίδιοι έχουν εξασφαλίσει πλέον για τους εαυτούς τους καθότι τα σπίτια τους, οι δουλειές τους και οι ίδιοι προσωπικά φρουρούνται από στρατιές αστυνομικών. Το Ποτάμι ζητάει επίσης να πουν στον ελληνικό λαό πού θεωρούν ότι τελειώνει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και πού αρχίζει ο βανδαλισμός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass