ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σκάνδαλο η πώληση λιμανιών, αεροδρομίων

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 23:09

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Μέγα σκάνδαλο» και «πράξη εθνικής υποτέλειας» χαρακτήρισε την προώθηση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος περιόδευσε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής κλιμακίου της Λαϊκής Ενότητας, μαζί με τις πρώην βουλευτίνες Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννη Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου.
Ειδικότερα για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ο κ. Στρατούλης πρότεινε να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα και η Λαϊκή Ενότητα θα καλέσει τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών να ψηφίσουν όχι στην παραχώρηση.
Τόσο για το θέμα των αεροδρομίων, όσο και των λιμανιών, η Λαϊκή Ενότητα θα προσπαθήσει να παρεμποδίσει την παραχώρησή τους με πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΛΘ και με εκπροσώπους των εργαζομένων.
Το λιμάνι πρέπει να παραμείνει όχι μόνο υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό και λαϊκό έλεγχο, είπε ο κ. Στρατούλης.
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων και ο κ. Στρατούλης είπε ότι η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ αυτών και της Θεσσαλονίκης, είναι ένα «βαρύτατο πλήγμα» στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας για ανάπτυξη του τουρισμού και «δίνει τη δυνατότητα στους Γερμανούς να καθετοποιήσουν το τουριστικό προϊόν προς όφελός τους».
Η μόνη που θα ωφεληθεί είναι η γερμανική πολυεθνική εταιρία, στην οποία θα παραχωρηθούν τα αεροδρόμια και στην Ελλάδα θα μείνουν «ψίχουλα», επισήμανε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass