Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Ρεπούση: Η κυβέρνηση δεν ήταν τρικομματική αλλά μονοκομματική

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου*Ντόρα : δεν συναντήθηκα με Κουβέλη

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2013 20:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:01
ΑΘΗΝΑ
Την άποψη ότι το κόμμα της δεν μπορούσε να παραμείνει σε μια κυβέρνηση που δεν λειτουργούσε ως τρικομματική εξέφρασε η Μαρία Ρεπούση μιλώντας στο Mega.
«Η θέση μας ήταν σταθερή από την αρχή, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε θέση, όχι εμείς» τόνισε η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ και πρόσθεσε: «Είπαμε από την αρχή ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτα με την δημόσια ραδιοτηλεόραση κλειστή. Η εξυγίανση έπρεπε να γίνει σταδιακά...αυτή ήταν η θέση μας και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου».
Η κυρία Ρεπούση επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Όχι αποφασίζουμε και διατάζουμε και βγάζουμε την πρίζα», ενώ τόνισε ότι η «κυβέρνηση δεν ήταν τρικομματική αλλά μονοκομματική».
*Για τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έπειτα και από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση τοποθετήθηκε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης ο οποίος δεν απέκλεισε τη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στον Real Fm ο κ. Μαργαρίτης τόνισε ότι στο ενδεχόμενο εκλογών και την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στην πρώτη θέση η ΔΗΜΑΡ δεν είναι αντίθετη στη συνεργασία.
Μπορεί να σημείωσε «να ψηφίσει ο λαός και εδώ είμαστε», ωστόσο, ο Θόδωρος Μαργαρίτης υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ σε κάθε περίπτωση επιθυμεί να υπάρχουν λύσεις για το λαό και μπορεί να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ με τη ίδια άνεση με την οποία συνεργάστηκε και με τη Νέα Δημοκρατία, εφόσον υπάρχει κοινή βάση προγραμματικής συνεννόησης.
Για το καυτό θέμα της ΕΡΤ υποστήριξε ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθετη στις μαζικές απολύσεις.
«Η έννοια της μεταρρύθμισης έχει πάρει τη σημασία μαζικών απολύσεων και για το λόγο αυτό ενοχλούσε ο Αντώνης Μανιτάκης. Στην ΕΡΤ δοκιμάστηκε η έννοια των μαζικών απολύσεων χωρίς κριτήριο και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Δημόσιο τότε στον ιδιωτικό τομέα η κόλαση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαργαρίτης.
Ο Ι. ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων τα οποία τον φέρουν να διαφωνεί με την απόφαση του Φώτη Κουβέλη προχώρησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και γνωστός εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης, ο οποίος υποστηρίζει πως όχι μόνο στηρίζει την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, αλλά παράλληλα πιστεύει πως «η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας ήταν να μας διώξει».
Ο κ. Πανούσης, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει πως εξήγησε αρκετές φορές στους δημοσιογράφους ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών πως «όχι μόνο ήμουνα υπέρ της πρότασης Κουβέλη και της αποχώρησης από την κυβέρνηση αλλά και υπέρ της άποψης ότι η στρατηγική της Ν.Δ ήταν να μας διώξει», ενώ παράλληλα κάνει λόγο για παρερμηνεία μιας παλαιότερής του ανάρτησης στην οποία ανέφερε πως «ένας λαός βρίσκει πάντοτε έναν ασήμαντο λόγο για ν' αυτοκαταστραφεί».
Ο κ. Πανούσης, είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook την Παρασκευή:
«Φιλοσοφικό, ηθικό και πολιτικό ερώτημα Κρίσεως (όχι της οικονομικής κρίσης αλλά της άλλης, της Εσχατολογικής): όταν μια χώρα δεν θέλει να σωθεί (γιατί νομίζει ότι έχει δίκιο και απλώς οι άλλοι την αδικούν ή δεν την καταλαβαίνουν), όταν ένας λαός βρίσκει πάντοτε έναν ασήμαντο λόγο για ν' αυτο-καταστραφεί (συχνά και μέσω εμφυλίων) γιατί, πώς, ποιος, πότε, με ποιον τρόπο μπορεί να τους σώσει;
Η αυτοκτονία είναι δικαίωμα του ανθρώπου και η αυτοδιάλυση δικαίωμα των λαών.
Όπερ έδει δείξαι».
Γι' αυτή του την ανάρτηση, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι έχει να κάνει με άλλο θέμα και όχι με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
Η σημερινή ανάρτηση του κ. Πανούση:
«Τρεις φορές εξήγησα στους δημοσιογράφους ορισμένων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών οτι όχι μόνο ήμουνα υπέρ της πρότασης Κουβέλη και της αποχώρησης από την κυβέρνηση αλλά και υπέρ της άποψης οτι η στρατηγική της Ν.Δ ήταν να μας διώξει. Αυτοί όμως εξακολουθούν να ερμηνεύουν και να συσχετίζουν μια παλαιά μου δήλωση για άλλο θέμα με τα τελευταία γεγονότα».
Ο Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ μετά και την αποχώρηση της από την κυβέρνηση μίλησε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης στο κόμμα μετά την απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ενώ απάντησε και στον Νίκο Μπίστη για την σύγκριση που έκανε μεταξύ Κουβέλη- Καρατζαφέρη χαρακτηρίζοντας την «τουλάχιστον ατόπημα».
«Ηταν τουλάχιστον ατόπημα από πλευρά του κ. Μπίστη να συγκρίνει τον Κουβέλη με τον Καρατζαφέρη», δήλωσε ο κ. Χατζησωκράτης στον Real Fm, ενώ παράλληλα μιλώντας για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «δεν τίθεται θέμα διάσπασης, ούτε κατ' ελάχιστο».
Στη συνέχεια, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως μετά την ΕΡΤ θα ακολουθήσουν και άλλα δυσάρεστα κυβερνητικά μέτρα.
 ΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ
Εν τω μεταξύ, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη διέψευσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία συναντήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη και τονίζει ότι αυτά υποκρύπτουν σκοπιμότητες.
«Τα αναγραφόμενα στον σημερινό Τύπο σενάρια, για δήθεν συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τα οποία άλλωστε είχαν διαψευστεί από την πρώτη στιγμή, είναι αποκυήματα φαντασίας και υποκρύπτουν σκοπιμότητες» αναφέρει η βουλευτής Επικρατείας.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Την παραίτηση του κατέθεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο ο υφυπουργός Παιδείας Θοδωρής Παπαθεοδώρου ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή με πρόταση της ΔΗΜΑΡ, μετά και την αποχώρηση της από την κυβέρνηση.
Η παραίτηση του κ. Παπαθεοδώρου , έρχεται μετά την παραίτηση του Αντώνη Ρουπακιώτη, του Αντώνη Μανιτάκη και της Ιωάννας Σκοπούλη, τους υπουργούς και υφυπουργούς που είχε επιλέξει η ΔΗΜΑΡ.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass