ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ:

Οι μειώσεις μισθών έγιναν κέρδη για τις επιχειρήσεις!

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2013 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:47
  
ΑΘΗΝΑ
Συστάσεις για περαιτέρω ελαστικότητα στην αγορά εργασίας στη χώρα μας περιέχει νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που έρχεται λίγα 24ωρα πριν τη συνεδρίαση για την εκταμίευση των 1,8 δις. ευρώ.
Σε ειδικό κεφάλαιο της Έκθεσης για την Ευρωζώνη, το οποίο αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη-μέλη της, το ΔΝΤ χαρακτηρίζει ως προτεραιότητα για την Ελλάδα τη βελτίωση της "ελαστικότητας" στην αγορά εργασίας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Αν και σημειώνει ότι έχουν γίνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, όπως η μείωση των αποζημιώσεων για απόλυση, η μείωση του κατώτατου μισθού και οι αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το ΔΝΤ προχωρά ένα βήμα παραπέρα και ζητά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, αλλά και τη λήψη πρόσθετων μέτρων για να μειωθεί το Μοναδιαίο Κόστος Εργασίας!
Στην ίδια Έκθεση το Ταμείο διαπιστώνει, μάλιστα, ότι αν και έχουν γίνει σημαντικές μειώσεις μισθών στην Ελλάδα από το 2008, αυτές δεν πέρασαν στις τιμές, καθώς αυτές οι μειώσεις χρησιμοποιήθηκαν εν πολλοίς για την ανασύσταση των περιθωρίων κέρδους των επιχειρήσεων.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση γιατί το ΔΝΤ αποδέχτηκε τώρα και όχι δυο μήνες πριν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα "προσωρινό μέτρο" και πως "δεν θα επηρεάσει" τους στόχους του προγράμματος, ενώ τα έσοδα θα καλυφθούν με άλλους τρόπους, με ισοδύναμα μέτρα, όπως είπε.
Σε άλλη ερώτηση αν αληθεύουν οι πληροφορίες που προβάλλονται συνεχώς ότι αναμένεται το ΔΝΤ να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο κάποια στιγμή σύντομα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και πως το ΔΝΤ λειτουργεί σε "πλήρη συνεργασία" με τους Ευρωπαίους εταίρους του.
Σημειώνεται πως - όπως δήλωσε κ. Μάρεϊ - το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει την Δευτέρα 29 Ιουλίου για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης του 1,78 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass