ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ

Κανονικά το "συσσίτιο" της Χ.Α. παρά την απαγόρευση

Τιμά την Αθήνα η απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου λένε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2013 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:46
 ΑΘΗΝΑ
Κανονικά διεξήχθη το "συσσίτιο μόνο για Έλληνες" της Χρυσής Αυγής, μπροστά από τα παλιά γραφεία της επί της οδού Δηλιγιάννη, κοντά στον σταθμό Λαρίσης, παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο "αρχηγός" του ακροδεξιού κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος εκφώνησε ομιλία από το μπαλκόνι του κτιρίου προς τους οπαδούς της Χ.Α. και τους πένητες συμπολίτες μας που έσπευσαν στο ρατσιστικό συσσίτιο.
"Χαστούκι στα μούτρα τους η παρουσία σας", είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος χαρακτήρισε "προδότη" τον Α. Σαμαρά, "ψεύτη" τον Ν. Δένδια και "αποτυχημένο" τον Γ. Καμίνη, "γιατί η Αθήνα βρωμάει", όπως τόνισε.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι χρυσαυγίτες δεν διάλεξαν τυχαία τη σημερινή ημέρα, "είναι 24 Ιουνίου και γιορτάζουν τον ερχομό της δημοκρατίας".
Στο σημείο αυτό ακούστηκε ένα παρατεταμένο "ου" από τους παριστάμενους, οι οποίοι φώναξαν και πλήθος ρατσιστικών συνθημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής αποφάσισε την απαγόρευση όλων των συναθροίσεων για λόγους δημόσιας ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε η ΓΑΔΑ αναφέρεται το εξής:
"Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, σήμερα από 12.00 ώρα έως και την 24.00, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών".
Η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής επικαλείται τις διατάξεις του Συντάγματος που προβλέπουν την απαγόρευση συναθροίσεων όταν επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Για την απόφαση διευκρινίζεται ότι, κίνητρο είναι το κάλεσμα για τη διανομή τροφίμων και ρούχων από τη Χρυσή Αυγή και η αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, που χαρακτηρίζει παράνομη τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για τη χορήγηση άδειας.
Τονίζεται, επίσης, ότι η εκδήλωση αυτή της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει προαναγγείλει ότι θα μοιράσει τρόφιμα και ρούχα μόνο σε Έλληνες αποκλείοντας τις άλλες κοινωνικές ομάδας της περιοχής, δημιουργεί κοινωνικές αντιθέσεις και έριδες.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι πληροφορίες της αστυνομίας είναι ότι άτομα που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο, θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εκδήλωση προκαλώντας γενικευμένα επεισόδια.
"Φρένο" από Καμίνη- Δένδια
"Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα χθες από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.
"Οι "φιλεύσπλαχνοι" νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον "φιλανθρωπικό" τους οίστρο", πρόσθεσε.
Σε δηλώσεις του στο" Βήμα 99,5", ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "η ουσία είναι ότι η πόλη πρέπει να λειτουργεί με κανόνες".
Και πρόσθεσε: "Όταν χρησιμοποιούνται οι δημόσιοι χώροι για κάποιο σκοπό για τον οποίο χρειάζεται άδεια, θα πρέπει αυτή να ζητείται από τους αρμόδιους".
"Αυτό που έκανε το υπουργείο (σ.σ.: να απαγορεύσει την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής) είναι να κρατήσει ψηλά τη νομιμότητα. Τιμάμε την σημερινή ημέρα με τον τρόπο που πρέπει".
ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ
Επικροτεί το ΠΑΣΟΚ την απόφαση να απαγορεύσει το ρατσιστικό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Αττικής.
"Η σταθερή απόφαση του Δήμου Αθηναίων να μην αφήνει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εφαρμόζουν τα άθλια σχέδια τους στις πλατείες της πρωτεύουσας τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση. Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και για την ασφάλεια των πολιτών. Επιλέγει την ημέρα που θυμόμαστε την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να στείλει το δικό της φιλοχουντικό μήνυμα. Η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη".
Και η ΔΗΜΑΡ, με την σειρά της, επαινεί τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, για τη σθεναρή στάση του να αποτρέψει τα συσσίτια μίσους που θέλησε διοργανώσει η Χρυσή Αυγή, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την άηθη επίθεση της βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη, από το βήμα της Βουλής.
«Ακόμα και την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα και παίζει με την ανοχή της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ και προσθέτει ότι «οι προκλήσεις της ξεπερνούν κάθε όριο, καθώς σε καθημερινή βάση το ναζιστικό μόρφωμα με τις πράξεις και τη ρητορική του καλλιεργεί τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».
«Τα συσσίτια μίσους δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ και αναφέρει ότι η σθεναρή στάση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να αποτραπεί η εκδήλωση μίσους, είναι επαινετή.
«Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση από το βήμα της Βουλής της βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass