ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Στοίχισε 9 δισ. η ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2013 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:41
Πάνω από 9 δις το κόστος του Δημοσίου για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, υπογραμμίζεται σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μεταξύ των οποίων και του βουλευτή Λάρισας Δημήτρη Γελαλή. Στην ερώτηση που απευθύνεται στο Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Την ίδια στιγμή που με 4,9 δισ. θα μπορούσε να είχε γίνει η απαραίτητη ανακεφαλαιοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας (βάσει των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος στα τέλη του 2012) τελικά κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους, πέρα από την απώλεια της ίδιας της ΑΤΕ, περισσότερα από 9 δισ. ευρώ. Δηλαδή με πολύ λιγότερα κεφάλαια, η Αγροτική Τράπεζα θα μπορούσε να ανακεφαλαιοποιηθεί, να παραμείνει ως δημόσια τράπεζα και να αναπροσανατολιστεί ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων...
Με αφορμή τα παραπάνω, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό: «Γιατί επιλέχθηκε η «ακριβότερη» λύση της διάσπασης της ΑΤΕ σε «καλή» και «κακή» και πώλησης της «καλής» στην Τράπεζα Πειραιώς από την οικονομικότερη λύση της ανακεφαλαιοποίησης της και της συνέχισης της αυτόνομης λειτουργίας της; Γιατί αποφασίσθηκε να μεταβιβαστεί σε ιδιωτική τράπεζα το υγιές τμήμα της Αγροτικής με αποτέλεσμα τελικά να εξαφανισθεί η Αγροτική Τράπεζα, που θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Πώς έγινε ο διαχωρισμός προβλέψεων, ύψους περίπου 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, μεταξύ της «καλής» και της «κακής» ΑΤΕ; Τι προτίθεται να πράξει το Ελληνικό Δημόσιο για την ζημία που υπέστη (απώλεια κερδών) από τις «λάθος εκτιμήσεις» του εκτιμητή; Δεδομένου ότι σημαντικό μέρος των κερδών για την Τράπεζα Πειραιώς από την εξαγορά της ΑΤΕ προέκυψαν από κέρδος πώλησης των ομολόγων στο Ελληνικό Δημόσιο καθώς και από άλλες αποφάσεις (Υποεκτιμήσεις) του Ελληνικού Δημοσίου, αυτό δεν αποτελεί έμμεση επιδότηση της Τράπεζας Πειραιώς από το Ελληνικό Δημόσιο;».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass