ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 153 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ψήφος εμπιστοσύνης με διαρροές

* Ποιοι εξαιρούνται από την κινητικότητα

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2013 4:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:39
ΑΘΗΝΑ
Με 153 ψήφους υπέρ, δύο απουσίες και μία επιμέρους διαφοροποίηση, υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο έγιναν αρκετές αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Δεν ψήφισε ο Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος δεν προσήλθε, όπως και βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης, ο οποίος δεν προσήλθε λόγω σοβαρού οικογενειακού θέματος.
Δεκτή με 152 ψήφους υπέρ έγινε η διάταξη για τη Δημοτική Αστυνομία. Αρνητικά ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση της διάταξης.
Για την υπέρβαση των αντιδράσεων των βουλευτών της συμπολίτευσης, η κυβέρνηση προχώρησε-ακόμα και στο παρά πέντε- σε σειρά νομοθετικών βελτιώσεων.
Ενδεικτική η τροποποίηση που ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή- προκειμένου να καμφθεί η αντίδραση του Κ. Κοντογιώργη- ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με την οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα οι τρίτεκνοι υπάλληλοι.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ταυτοχρόνως ότι με υπουργική απόφαση θα οριστούν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.
Χαρακτηριστική ήταν επίσης η προσωρινή απόσυρση του άρθρου 108 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά τον υπολογισμό των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων και του προσωπικού της ΕΡΤ.
Την απόσυρση είχε ζητήσει, με επιτακτικό τόνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Βορίδης, σημειώνοντας πως "εμείς που στηρίζουμε και έχουμε ψηφίσει να κοπούνε οι συντάξεις του ΟΓΑ, δεν δίνουμε 80 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις", χαρακτηρίζοντας την ΠΟΣΠΕΡΤ "σωματείο του ΣΥΡΙΖΑ".
Σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων σε άρθρα κατέθεσε επίσης ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στην ομιλία του άφησε αιχμές στον προκάτοχό του Α. Μανιτάκη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass