ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΛΕΟΣ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ:

Από τις μεταρρυθμίσεις θα κριθεί αν ξεφύγουμε από το Μνημόνιο

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2013 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:36
ΑΘΗΝΑ
"Η Ελλάδα έχει πετύχει μια εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που της επιτρέπει να λέει ότι ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία", τονίζει σε άρθρο του στο "Βήμα της Κυριακής", ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποδίδει σε ιδεολογικά αίτια την πολιτική που ακολουθήθηκε από τους εταίρους στην Ελλάδα ενώ σημειώνει πως η πολιτική μας θέση "όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα" καθίσταται πλήρως αξιόπιστη στη συνεχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας, όταν συνοδεύεται από τη θέση "ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που στηρίζουν την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και κατατείνουν στη συγκρότηση ενός άλλου κράτους, ενός "κανονικού" για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κράτους".
Ο κ.Βενιζέλος, αναγνωρίζει ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ως ξένη και επιθετική την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων επειδή "υπαγορεύεται από την τρόικα και το μνημόνιο" αν και στην πραγματικότητα τις στηρίζει. Όπως σημειώνει από την αποδοχή των μεταρρυθμίσεων θα κριθεί η "εθνική ικανότητα να απελευθερωθούμε από το μνημόνιο".
"Οι εταίροι πρέπει να θυμούνται ότι ο σαιξπηρικός έμπορος της Βενετίας ήθελε να κόψει σάρκα, έπρεπε όμως να το πετύχει χωρίς να χύσει αίμα", διαμηνύει ο κ Βενιζέλος. Αφήνει αιχμές για την αντιπολίτευση λέγοντας: "Ξέρουμε ότι η εύκολη επιλογή είναι η επιλογή των συμπαθητικών ψεμάτων και του πολιτικού εμπορίου των πληθωριστικών υποσχέσεων και της ψευδεπίγραφης λεβεντιάς. Είχαμε και εμείς την τεχνογνωσία. Τώρα κάποιοι νομίζουν ότι είναι πονηροί γιατί προσπαθούν να αντιγράψουν παρωχημένες τεχνικές πολιτικού λόγου. Εμείς ξέρουμε ότι τώρα υπάρχει μόνο η στρατηγική της σκληρής αλήθειας και η μόνη αξιολόγηση που έχει αξία είναι αυτή της ιστορίας. Γι΄ αυτό εμείς εκφράζουμε τη συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης σε πείσμα εκείνων που νόμισαν ότι έγιναν σώγαμπροι της...."
ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου διαψεύδουν ότι υπήρξε "άγνωστη συνάντηση" με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως προαναγγέλλεται ότι θα "αποκαλυφθεί" στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Real News".
Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, σε θέματα Τύπου, Γιώργος Ελενόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στους διαδρόμους της Βουλής κατά τη διάρκεια της εκλογής αντιπροέδρου και ο κ. Βενιζέλος προσκάλεσε στο γραφείο του τον κ. Παπανδρέου, όπου στη διάρκεια 1-2 λεπτών συμφώνησαν να συναντηθούν για να συζητήσουν θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία ο κ. Βενιζέλος χειρίζεται σε κυβερνητικό επίπεδο.
Ειδικότερα, ο κ. Ελενόπουλος, απαντώντας στη σχετική ερώτηση, δήλωσε: "Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, θα το δούμε αργότερα. Ως εκ τούτου δεν μπορώ και να το σχολιάσω.
Όμως, επειδή η εφημερίδα προαναγγέλλει για το αυριανό της φύλλο μια "άγνωστη συνάντηση" Γιώργου Παπανδρέου - Ευάγγελου Βενιζέλου, μπορώ να πω το εξής:
Δεν υπήρξε καμία "άγνωστη συνάντηση".
Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, στη Βουλή, την ώρα της ψηφοφορίας για την κάλυψη της κενής θέσης του Αντιπροέδρου.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προσκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του, όπου μίλησαν για 1-2 λεπτά προκειμένου να συνεννοηθούν για μια συνάντηση την προσεχή περίοδο, για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει διατελέσει υπουργός για πολλά χρόνια στο ίδιο υπουργείο. Δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο και τίποτα πέραν αυτού".
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass