«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ»

Μητσοτάκης: Δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2013 3:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:33
ΑΘΗΝΑ
«Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα» σημειώνει σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερασπιζόμενος την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο.
Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η δόση από τους δανειστές, σημειώνει:
«Όπως όλες οι ψηφοφορίες, έτσι και αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισης του νομοσχεδίου. Η παρούσα κυβέρνηση έχει τώρα μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πιο ομοιογενής απ΄ότι στο παρελθόν».
Αναφέρει ότι η δουλειά του είναι δύσκολη και ότι δεν κοιμάται καλά τη νύχτα, όταν γνωρίζει ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι, αλλά παραμένει πιστός στις πεποιθήσεις του των τελευταίων, όπως λέει, εννέα χρόνων.
«Αν πρέπει, όμως, να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον να κάνω, είναι η καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του. Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του».
Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται ότι η Ελλάδα προγραμματίζει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους και να θέσει σε διαθεσιμότητα άλλους 25.000.
Αντιμέτωπος με τα πυρά βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης βρέθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο.
Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι ο ρόλος του υπουργείου του οποίου προΐσταται είναι «επιτελικός» και ότι η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας εξαρτάται από τη συνεργασία των άλλων υπουργείων. Πρόσθεσε ότι οι αποχωρήσεις «δεν γίνονται για δημοσιονομικούς λόγους καθώς για κάθε αποχώρηση θα υπάρξει πρόσληψη».
Ειδικά για την Δημοτική Αστυνομία υποστήριξε ότι όλο το προσωπικό θα απορροφηθεί από τις δομές της Ελληνικής Αστυνομίας εξηγώντας ότι «οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και είναι βέβαιο ότι θα απορροφηθούν από την ΕΛ,ΑΣ. Θα έχουν πρόβλημα όσοι μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass