ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Διαθεσιμότητα για εκπαιδευτικούς ζητεί η τρόικα

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2013 20:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:26
 
ΑΘΗΝΑ
Σε εξέλιξη βρίσκονταν εως αργά χθες το απόγευμα η νέα συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με τους εκπροσώπους των δανειστώ, ενώ εμπλοκή προέκυψε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που αρνήθηκε να συμπεριληφθούν οι 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών στην κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου και απαίτησε οι 5.000 εκπαιδευτικοί να βγουν πρώτα σε διαθεσιμότητα για 3-4 μήνες.
Κάθετα αντίθετος στην πρόταση υπήρξε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος αρνήθηκε να βάλει τόσο τους καθηγητές σε αυτήν τη διαδικασία, όσο και την ελληνική οικογένεια σε σοβαρή δοκιμασία, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο θα ξεκίναγε με ακόμη πιο μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διαψεύδεται τηλεγράφημα του ΑΠΕ σύμφωνα με το οποίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «επιλεγεί για την κινητικότητα τους δημοτικούς υπαλλήλους και όχι τους καθηγητές.»
Όπως επισημαίνεται μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα θα υπάρξουν από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επίσημες ανακοινώσεις.
Κινητικότητα- θα προκύψει από δήμους που συνδυάζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πλεονάζον προσωπικό.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, οι 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι (4.000 σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ) θα μπουν καταρχήν σε διαθεσιμότητα για 1-2 μήνες.
Στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν από το υπ. Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να επιλεγούν όσοι θα απορροφηθούν τελικά. Το ποσοστό απορρόφησή τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 80%-90%. Στη συνέχεια, όσοι απορροφηθούν θα περάσουν από εκπαίδευση.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου και ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να λήξει εντός της ημέρας αφού την Κυριακή οι τροϊκανοί θα πρέπει να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης και να ενημερώσουν στη συνέχεια το Eurogroup που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.
ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Πορεία πραγματοποίησαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ενδεχόμενη υπαγωγή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η πορεία ξεκίνησε στις 11.00 το πρωϊ από τα γραφεία στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου προς το υπ. Οικονομικών και στη συνέχεια προς το υπ. Δ. Μεταρρύθμισης.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας κ. Θ. Τάτσης «οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόνιμοι υπάλληλοι που έχουν διορισθεί μέσω ΑΣΕΠ. Πως αυτή τη στιγμή απολύει η κυβέρνηση υπαλλήλους που έχει προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ;» Και πρόσθεσε: «Αυτό που αποπειράται να γίνει είναι αντισυνταγματικό, διότι προσκρούει στο άρθρο 102, παρ. 1 του Συντάγματος. Συνιστά παρέμβαση του κράτους στην τοπική αυτοδιοίκηση».
Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και καλεί στις 12:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση.
Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι' αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».
Την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επέκρινε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.
«Την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της» δήλωσε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το κυβερντικό σχέδιο σχετικά με τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου επισημαίνεται:
Η θλιβερή μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, συνεχίζει να δημιουργεί ''μαύρες τρύπες" όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στους ορίζοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
"Μαύρη τρύπα" στους προϋπολογισμούς, "μαύρη τρύπα" στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές και όπως πληροφορούμαστε μια οριστική νέα "μαύρη τρύπα" στη Δημοτική Αστυνομία.
Έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συζήτηση με κανέναν, πανικόβλητη στα νούμερα που ζητούν οι ανεκδιήγητοι δανειστές των αποτυχημένων μνημονίων, κατά δική τους ομολογία.
Αλήθεια, ας μας πει η κυβέρνηση της ψευδεπίγραφης ευρωπαϊκής προοπτικής, σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί ή ασκούνται από τον σκληρό πυρήνα του κράτους;
Η κυβέρνηση του "δώστα όλα" στην τρόικα και "πάρτα όλα" από την κοινωνία και τους θεσμούς της, θυμάται την αποκέντρωση, στα ευχολόγια-εισηγητικά νομοθετημάτων που υλοποιούν το αντίθετο, όπως ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".
Πρέπει άμεσα να ανατραπεί δημοκρατικά, μέσα από ενωτικούς, μαζικούς, ειρηνικούς αγώνες της κοινωνίας και των εργαζομένων, σε ένα μέτωπο που η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass