ΔΙΑ ΑΝΑΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ο Χρήστος Ζώης και επισήμως πρόεδρος της Νέας Μέρας

Προέβλεψε νέα επώδυνα μέτρα και ζήτησε διαγραφή μέρους του χρέους

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2013 20:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:26
 
Αθήνα
Πρόεδρος της Νέας Μέρας εξελέγη ομόφωνα ο Χρήστος Ζώης στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ο κ. Ζώης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και μετά από πρόταση του βουλευτή Γιάννη Κουράκου, δεν στήθηκε κάλπη, αλλά η εκλογή έγινε δι' ανατάσεως των χειρών.
Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Μέρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική. «Μαθηματικά οδηγούμαστε σε επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου 2013-16», κάτι που, όπως λέει ο κ.Ζώης, θα σημάνει «νέα επώδυνα μέτρα».
Είπε ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν οδηγεί πουθενά, έχει δοκιμασθεί και έχει αποτύχει. Σύμφωνα με τον κ. Ζώη χρειάζεται μία άλλη λογική, και πρότεινε την «κατάργηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για μισθωτούς και συνταξιούχους με συνολικό εισόδημα από μισθούς και συντάξεις έως και 33.000 ευρώ».
Παράλληλα τόνισε ότι αν οι Βρυξέλλες θέλουν μία Ευρώπη ενωμένη, αλληλέγγυα, είναι μονόδρομος η διαγραφή μεγάλου ποσοστού του κρατικού χρέους και η αποπληρωμή του υπολοίπου σε συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
«Αν δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα της Γερμανίας που θέλει να κερδίσει χρόνο ως τις εκλογές του φθινοπώρου, ο κ. Σόϊμπλε οφείλει το ελάχιστο: να επαναλάβει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί πολιτική δέσμευση» είπε.
Κατηγόρησε τα ιδιωτικά κανάλια ότι αποκλείουν τη Νέα Μέρα από τη δημόσια συζήτηση, προανήγγειλε προσφυγή στο ΕΣΡ και χαρακτήρισε την ΕΡΤ «το μοναδικό νόμιμο κανάλι».
«Σ' αυτή τη διαδρομή επιβεβαιώσαμε τους αντιπάλους μας. Αυτούς που μας σνόμπαραν και δε βρήκαν κανένα ενδιαφέρον δήθεν στα όσα λέμε. Είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται κάθε πρωί και βράδυ το μνημόνιο, το λάθος πρόγραμμα, το δίκιο των δανειστών και της τρόικας, την κωλοτούμπα όταν γίνεται προς τη "σωστή" κατεύθυνση δηλαδή τη δική τους» είπε.
Νωρίτερα απηύθυνε ομιλία ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο καταστατικό, ενώ στη συνέχεια ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Θύμιος Δρόσος, παρουσίασε το πλαίσιο των πολιτικών θέσεων του κόμματος.
Μεταξύ άλλων, η Νέα Μέρα προτείνει την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, θέσπιση ασυμβιβάστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή, κατάργηση ασυλίας βουλευτών, ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου. Για τα ΜΜΕ και το καθεστώς ιδιοκτησίας η Νέα Μέρα προτείνει «κανένας μέχρι συγγένειας τρίτου βαθμού δεν μπορεί να μετέχει στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση δεύτερου μέσου ενημέρωσης».
Το συνέδριο επρόκειτο να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με ομιλίες συνέδρων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass