ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το ΠΑΣΟΚ διασφαλίζει τη σταθερότητα της χώρας

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2013 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:23
 
ΑΘΗΝΑ
«Αυτό που λέγαμε ρητορικά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας αποδείχτηκε στην πράξη με τον πιο καθαρό και προφανή τρόπο. Το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως ο πυλώνας της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τη συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κινήματος.
Υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλα τρία χρόνια», ότι «δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών, ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ» και τόνισε πως «αυτό είναι δέσμευση» και ότι «δεν υπάρχουν εκατέρωθεν απειλές».
Επιπλέον τόνισε πως το Κίνημα συνεργάζεται με τη ΝΔ, «τον παραδοσιακό πολιτικό αντίπαλό μας», «για λόγους εθνικής ανάγκης και ευθύνης».
«Απαντώντας» ουσιαστικά στις σχετικές αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου «κορυφαία προσωπικότητα», υπενθύμισε ότι είχε «σταθεί αυτόκλητα δίπλα του το 1989, όταν τον εγκατέλειπαν πολλοί» και πως η δεκαετία του '80 ήταν τομή στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «διατηρούμε στο ακέραιο την πολιτική και αξιακή ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε πως «δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κύριο Βορίδη, από κανέναν κύριο Πολύδωρα, από κανένα».
«Αυτά τα έχει δώσει ο λαός, η μνήμη, η ιστορία», πρόσθεσε και ανέφερε: «Και τους ευχαριστούμε γιατί αποδεικνύουν αυτό που λέμε, ότι συνεργαζόμαστε έντιμα για λόγους εθνικής ανάγκης, σε συγκεκριμένο πλαίσιο, αλλά έχουμε φυσικά διαφορές και να η απόδειξη».
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία «δεν θα είναι ρητορικό κείμενο, ένα κείμενο αρχών, αλλά ένας χάρτης συγκεκριμένων επιλογών επί του πρακτέου».
Η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία, συνέχισε, εξειδικεύεται ανά δράση, ανά νομοσχέδιο και ανά πρωτοβουλία.
Είπε ακόμη ότι το πολιτικό πλαίσιο αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του ίδιου και του πρωθυπουργού μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι βασικό στοιχείο της νέας συμφωνίας είναι το «όχι νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα που έχουν υφεσιακό χαρακτήρα και διογκώνουν την ανεργία».
Επιπλέον, είπε ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην ανάγκη για γενναίες μεταρρυθμιστικές αλλαγές, που θα αφορούν και στο Σύνταγμα, μεταρρυθμίσεις που έχουν προοδευτικό πρόσημο. Διότι, όπως είπε, ο λαός μας θέλει αλλαγές στο κράτος, τη δημόσια διοίκηση στη λειτουργία της αγοράς χωρίς αγκυλώσεις, επενδύσεις για απασχόληση, να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, είναι η έμφαση στην κοινωνική συνοχή.
Επεσήμανε ακόμα ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ήταν για το ΠΑΣΟΚ μια επιδίωξη, το οποίο ήθελε να διαφυλάξει το εύρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τον τρικομματικό χαρακτήρα της κυβέρνησης, ωστόσο είπε ότι η ΔΗΜΑΡ στάθμισε διαφορετικά τα πράγματα απ' ό,τι το ΠΑΣΟΚ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass