ΝΕΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ:

Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2013 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:21
 ΑΘΗΝΑ
«Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού και θέμα ομαδικών απολύσεων» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους της τρόικας. «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Το κλίμα σε ό,τι αφορά τα θέματα του υπουργείου Εργασίας είναι θετικό», τόνισε.
Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση δεν ετέθη θέμα μείωσης του κατώτερου μισθού και της κατώτερης σύνταξης, ούτε θεσμοθέτησης του δικαιώματος της ανταπεργίας (λοκ άουτ).
Σε ό,τι αφορά το θέμα της θεσμοθέτησης του νέου μηχανισμού διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωσε την τρόικα ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής υπογραφών υπουργών, ώστε να νομοθετηθεί άμεσα με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου.
Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι ο κατώτερος μισθός θα παραμείνει σταθερός έως το τέλος του 2016 και θα επανεξετασθεί με το νέο μηχανισμό από το 2017.
Η τρόικα έθεσε θέμα επανεξέτασης των ανώτατου ορίου στις απολύσεις.
Μετά τις αντιρρήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν τη διατήρηση του σημερινού ποσοστού στο όριο των ομαδικών απολύσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση μεγάλων επιχειρήσεων.
Αποφασίστηκε όμως η σταδιακή επανεξέταση του διαδικαστικού πλαισίου των ομαδικών απολύσεων, σε εναρμόνιση με τις πρακτικές των ευρωπαϊκών χωρών.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα και η Ολλανδία είναι οι μόνες χώρες της ΕΕ, όπου απαιτείται υπουργική απόφαση για την πραγματοποίηση ομαδικών απολύσεων.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει πετύχει τους στόχους του, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έθεσαν το θέμα της υστέρησης στα έσοδα των Ταμείων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass