ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, Η ΚΕΔΕ ΖΗΤΑ:

Συμβούλους, γραμματείς και μισθό για όλους τους αντιδημάρχους…

Δημοσίευση: 29 Νοε 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:41


 


«Να υπάρξει πρόβλεψη πίστωσης στον κρατικό προϋπολογισμό 2015 για:
-Την πρόσληψη ειδικών γραμματέων σε όλους τους δήμους.
-Την πρόσληψη ειδικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων σε αριθμό αντίστοιχο με αυτό των αντιδημάρχων και ιδιαιτέρων γραμματέων.
-Την κάλυψη εξόδων παράστασης για όλους τους αντιδημάρχους.
-Την κάλυψη εξόδων μετακίνησης των δημοτικών συμβούλων σε Καλλικρατικούς δήμους».
Αυτό ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) από την κυβέρνηση εκτιμώντας το συνολικό κόστος στα 20 εκατ. ευρώ ετησίως αλλά και επισημαίνοντας πως «θα είναι πολλαπλάσιο το όφελος που θα προκύψει για την αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα, η ΚΕΔΕ εκτιμά ότι ενώ «τα έσοδα του κράτους από τη φορολογία αυξάνονται, μειώνονται τα έσοδα των δήμων. Σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015:
-Τα έσοδα από τον Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων αναμένεται να αυξηθούν κατά 406 εκατ. ευρώ ή 2,3%. Αντίθετα, τα έσοδα των δήμων, που αποτελούν ποσοστιαία συμμετοχή στον εν λόγω φόρο, μειώνονται.
-Τα έσοδα από τους φόρους περιουσίας αυξάνονται κατά 80 εκατ. ευρώ (ποσοστό 2,3%), ενώ τα αντίστοιχα έσοδα των δήμων μειώνονται.
-Περίπου το ίδιο παρατηρείται και  με το ΦΠΑ. Το 2015 προβλέπεται  αύξηση 519 εκατ. ευρώ ( ποσοστό 3,7% ), που αντιστοιχεί όμως για τους Δήμους σε αύξηση 0,9 εκατ. € (ποσοστιαία αύξηση μόλις 0,17%).
-Ούτε ευρώ στους Δήμους, από έσοδα Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (Π.Ο.Ε.) Τα έσοδα Π.Ο.Ε. των αμέσων φόρων αναμένεται να ανέλθουν το 2015 σε 2.474 εκατ. ευρώ (αύξηση 17,5% σε σχέση με το 2014)  και τα Π.Ο.Ε. των εμμέσων φόρων αναμένεται να ανέλθουν σε 756 εκατ. € (αύξηση 51,1%). Από τα ποσά αυτά η αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού είναι «αποκλεισμένη».
ΣΥΣΚΕΨΗ
Εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού από την Βουλή την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, η διοίκηση της ΚΕΔΕ αποφάσισε:
-«Να συνεδριάσει από κοινού με τις διοικήσεις (προεδρεία και επικεφαλής παρατάξεων) των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) όλης της χώρας την προσεχή Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώστε να ληφθεί μια κοινή απόφαση και να υιοθετηθεί ένα κείμενο – πλαίσιο  με τις οικονομικές διεκδικήσεις της αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία, ενόψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού για το 2015.
-Να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη χρηματοδότηση των δήμων από τον προϋπολογισμό.
-Να διοργανωθεί γενική συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. στις αρχές του 2015, στην οποία θα τεθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα πέντε χρόνια».
ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τις θέσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας για τον προϋπολογισμό ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με επιστολή του. Συγκεκριμένα, ζητά έως την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου,  οι ΠΕΔ της χώρας να έχουν διαμορφώσει τις θέσεις τους για τον προϋπολογισμό του2015 και να τις αποστείλουν στην ΚΕΔΕ.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Στο μεταξύ, μετά από αίτημα που διατύπωσε η Κ.Ε.Δ.Ε. μέσω του προέδρου της προς τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτημάτων στα Μέτρα 321 και 322 του Προγράμματος « Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013».
 Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα Μέτρα απευθύνονται σε δικαιούχους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού για περιοχές οι οποίες δεν ανήκουν στον αστικό ιστό, αφορά δηλαδή αποκλειστικά Δήμους περιφερειακούς . Η πλειοψηφία των Δήμων αυτών είναι σήμερα υπο-στελεχωμένη όσον αφορά την Τεχνική Υπηρεσία  και το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτεί την εκπόνηση μελετών και ενεργειών,  που αδυνατούν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν εντός της αρχικής προθεσμίας που απαιτείτο.
Η παράταση κατά τρεις εβδομάδες της καταληκτικής ημερομηνίας δίνει λύση στο πρόβλημα και θα επιτρέψει στους Δήμους να συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα, που χρηματοδοτεί σημαντικά έργα για τις τοπικές κοινωνίες».
ΜΑΚ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass