Διαμαρτυρίες και πορείες στη ΔΕΘ

* Παρουσία Δ. Κουτσούμπα η μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2024 9:15

Για ακόμα μία χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο» στις 19:30 το απόγευμα.


Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν πριν τις πορείες συνολικά 10 προληπτικές προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα και δύο συλλήψεις, ένας για κατοχή σουγιά και ένας για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης. Συνολικά εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. πως συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα στις πορείες.
Με κύρια αιτήματα τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τις αυξήσεις σε μισθούς αλλά και την εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος κοινωνικής κατοικίας οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην καθιερωμένη συγκέντρωση στο πλαίσιο της ΔΕΘ και της παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετείχαν μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνδικάτων εργαζομένων σε φορείς του δημοσίου, συνταξιοδοτικών ενώσεων κ.α.
Η καθιερωμένη πορεία ολοκληρώθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή προς το Συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων τονίζουν πως την ίδια ώρα που η ακρίβεια καλπάζει, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα των πολιτών με επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο οποίο συμμετείχαν εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι, εμποροϋπάλληλοι, σωματεία της ΛΑΡΚΟ αλλά και μέλη της ΕΔΥΕΘ.
Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Το ΚΚΕ είναι παρών στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομενων. Παλεύουμε, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσουν αυτοί οι αγώνες μεγαλύτερο δυναμισμό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος συνομίλησε με εκπροσώπους των εργατικών σωματείων και άκουσε τα προβλήματα των κλάδων τους και τα αιτήματά τους.
Στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Δωδεκανήσου ολοκληρώθηκε η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ, με συνθήματα για καλύτερες συνθήκες εργασίες και υψηλότερους μισθούς.
Έντονο κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ήταν και το χρώμα της Παλαιστίνης, η σημαία της οποίας ανέμιζε σε διαφορά σημεία και ήταν στην κεφαλή της πορείας. Το «παρών» έδωσαν και οι διανομείς οι οποίοι έκαναν μοτοπορεία και έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Με κεντρικό αίτημα «να δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση στα προβλήματα του συνταξιουχικού κόσμου», συνταξιούχοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ των αιτημάτων των συνταξιούχων είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, άμεση καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους αλλά και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και με εξοπλισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass