Πριν μπεις σε περιττά δικαστικά έξοδα δώσε απαντήσεις

*Λάβρος ο Πολάκης με Λινού για τη μήνυση εναντίον του: *Έχεις θράσος ξεκίνα το πακετάρισμα, δηλώνει ο αψύς Σφακιανός

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2024 7:11

ΑΘΗΝΑ
Συνεχίζει ο Παύλος Πολάκης, την κόντρα του με την Αθηνά Λινού, η οποία προχθές μέσω του in, προανήγγειλε ότι πρόθεσή της είναι να μηνύσει τον διαγραφέντα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Χανίων. Μετά τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για το Ινστιτούτο «Prolepsis», του οποίου πρόεδρος έχει διατελέσει η κυρία Λινού, η τελευταία ανέφερε πως πρόκειται να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του, με τον ανεξάρτητο βουλευτή, που εξακολουθεί να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίζει την κόντρα με δύο αναρτήσεις.

Στη μία ανάρτηση αναφέρει:
«ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ!!
Εμαθα πως θέλεις λέει να μου κανεις μηνυση!!!
ΕΧΕΙΣ ΘΡΑΣΟΣ ΤΕΛΙΚΑ! Μια συμβουλή: Πήγαινε βρές το Χατζηνικολάου που ήθελε να μου κάνει κι αυτός μήνυση (για «να μου πάρει ενα κοπάδι» όπως έλεγε) αλλα ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ!!
Δευτερο: Ξεκίνα το πακετάρισμα. Αυριο σου’ρχεται κι άλλο μπουγιουρντί που πρέπει να παρέμβει και σε’σένα και στο Σπανό αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας!!
Αντε καληνύχτα !»
ΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
«Πριν μπεις σε δικαστικά έξοδα δώσε απαντήσεις»
Λίγο αργότερα ο κ. Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση στην οποία κατηγορεί την κ. Λινού ότι έχει «στήσει μηχανή για τη διασπάθιση εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος» και την καλεί να δώσει απαντήσεις. Γράφει χαρακτηριστικά:
«(Αναζητειται Εισαγγελεας!!!!!!)
ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ!!
Πριν μπεις σε περιττά δικαστικά έξοδα για να μου κάνεις μήνυση απάντησε πρώτα πώς γίνεται εσύ και ο Σπανός (και πριν ο Μπακογιάννης) να έχετε παρακάμψει κάθε κανόνα και διαδικασία δημοσιονομικού ελέγχου για τις απευθείας αναθέσεις και τις συμβάσεις που υπογράφετε μεταξύ σας εκεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας!!!
Ο κ. Πολάκης στη νέα ανάρτηση κατηγορεί την κ. Λινού ότι έχει «στήσει μηχανή για τη διασπάθιση εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος»
Θα νιώσεις έστω και τώρα την ευθιξία να δώσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις, μετά τη ΜΗΧΑΝΗ που έχετε στήσει, για τη διασπάθιση εκατομμυρίων ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ; Με όχημα ένα -ακαθόριστο και χωρίς προδιαγραφές- πρόγραμμα δεκατιανού, που επί χρόνια φροντίζουν κάποιοι να σου αναθέτουν απευθείας, κατόπιν εισήγησής σου;
Πρώτον. Όπως έχουμε ξαναπεί, η δυνατότητα ή μη για την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης δεν συνεπάγεται αυτόματα και έγκρισή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ούτε μπορεί να ανοίγει κερκόπορτες για παράκαμψη της διαφάνειας και των νόμιμων διαγωνιστικών διαδικασιών που απαιτούνται για την εκτέλεση της σύμβασης.
Δεύτερον. Εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει καταργηθεί ακόμα η υποχρέωση ανάρτησης των συμβάσεων στο ΚΗΜΔΗΣ. Πού είναι αναρτημένη λοιπόν η Σύμβαση για το 2023-2024 που έχει υπογράψει το Ινστιτούτο Πρόληψις με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύψους 1.000.000 ευρώ, εκ των οποίων έχει ΗΔΗ πληρωθεί τις 900.000 ευρώ; Πώς τα πληρώθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή;
Τρίτον και σημαντικότερο. Σύμφωνα με τον νόμο, το κατώτατο ύψος δαπανών που ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τους ΟΤΑ β` βαθμού είναι από 15.000 ευρώ και άνω, ενώ οι δαπάνες που απορρέουν από συμβάσεις με συμβατικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει αυτά τα όρια ελέγχονται προληπτικά, κατά την υποβολή του πρώτου λογαριασμού, ανεξαρτήτως του ύψους αυτού.
Κατά τον ίδιο τρόπο ελέγχονται και οι τυχόν παρατάσεις αυτών των συμβάσεων, όπως ελέγχονται, ανεξαρτήτως ποσού και οι δαπάνες για επιχορηγήσεις σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου».
Στην συνέχεια ο κ. Πολάκης αναφέρει:
«ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, Αθηνά Λινού και Φάνη Σπανέ, οι δαπάνες για την ΠΡΩΤΗ πληρωμή της Σύμβασης του 2023-2024 να μην έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο;;; (απ;o τον επ;iτροπο δηλαδ;h) Θα μας εξηγήσετε τουλάχιστον αυτήν την ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ σας, η οποία αποτυπώνεται ακόμη και πάνω στο Ένταλμα Πληρωμής, ύψους 200.000 ευρώ, για την πρώτη δόση της Σύμβασης;
Από που κι ως που το Ένταλμα είναι «Αθεώρητο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, βάσει του π.δ. 136/2011», ενώ αφορά τον πρώτο λογαριασμό και θα έπρεπε να ελεγχθεί υποχρεωτικά;
Την από 18-6-2024 παράταση της συγκεκριμένης σύμβασης, αφού έκλεισαν τα σχολεία, τη στείλατε για έλεγχο στο ΕλΣυν, όπως προβλέπει ο νόμος;;;
Αλήθεια, πόσες ακόμη Συμβάσεις εκατομμυρίων μεταξύ σας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ανέλεγκτες και πόσες ακόμη δαπάνες είναι ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ αθεώρητες από το Ελεγκτικό Συνέδριο;
Ακούστε κάτι, για να εξηγούμαστε:
Είτε αυτά που κάνετε τα δηλώσετε «απευθείας αναθέσεις» (Σπανός) είτε τα δηλώσετε «επιχορηγήσεις» (Λινού), το σίγουρο είναι ότι οι εξόφθαλμες παρανομίες σας για την παράκαμψη του δημόσιου λογιστικού ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ παρέμβαση του Εισαγγελέα. Εμείς θα είμαστε εδώ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ και μέχρι να επιστρέψετε τα ΛΕΦΤΑ στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, όπου ανήκουν.
Υγ. Όπως είναι σαφές βοηθάω τους ειδικούς τεχνοκράτες, να κατανοήσουν τις ανύπαρκτες εκθέσεις ορκωτών της PROLEPSIS -μια στα τριάντα χρόνια λειτουργίας- και τα υπόλοιπα που συμπεριλαμβάνονται στις 459 σελίδες που έστειλε λεει η Λινού στο Σύριζα».

------

ΣΠΙΡΖΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ
Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Χρήστο Σπίρτζη να δηλώνει για τον πρόεδρο του κόμματος πως «το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κασσελάκης είναι να παραιτηθεί».
«Αυτός που ευτελίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυστυχώς ο πρόεδρος του ο Στέφανος Κασσελάκης. Θεωρεί ότι είναι σελέμπριτι.
Έχει τεράστια πολιτικά κενά, δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, το αναγνωρίζουν και οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη και τον πρότειναν, όπως για παράδειγμα ο κ. Πολάκης», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι η καταγγελία εις βάρος του είναι στημένη, ενώ αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι σελέμπριτι, αλλά αρχηγός κόμματος. Η συμβουλή που του δίνω: το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass