ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΟΥΝ

Ο Ομιλος «Υγεία» στο πλευρό των σύρων απεργών πείνας

Δημοσίευση: 26 Νοε 2014 6:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:36

Αθήνα

Ταλαιπωρημένοι και εξαντλημένοι, στην έκτη μέρα απεργίας πείνας, σύροι μετανάστες περιμένουν στην ουρά για να εξεταστούν από γιατρούς, μπροστά στα τρία ασθενοφόρα που βρέθηκαν την Τρίτη στην πλατεία Συντάγματος με πρωτοβουλία του ομίλου «Υγεία».

Μικρά παιδιά, υποβασταζόμενες γυναίκες και άνδρες δέχονται τη βοήθεια των 20 γιατρών που έστειλε η διοίκηση του «Υγεία». Όσοι το χρειάζονται, μπορούν να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία του ομίλου.

Σε απεργία πείνας οι σύροι πρόσφυγες

Ο Ιμπραήμ Ταράουνε από την Ιορδανία, γιατρός του νοσοκομείου Υγεία, εκτελεί χρέη διερμηνέα και διευκολύνει το έργο των συναδέλφων του. «Κρυώνουν, πεινούν, είναι ταλαιπωρημένοι από την απεργία πείνας, έρχονται από πόλεμο. Έχουν ανάγκη τη βοήθεια των γιατρών» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Βρισκόμαστε εδώ περίπου τριακόσιοι άνθρωποι, ηλικίας από 6 μηνών έως 65 ετών. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε εδώ μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» τονίζει ο σύρος απεργός πείνας Μπασέν.

«Προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι η μόνη λύση που έχουν, είναι να υποβάλουν αίτημα για άσυλο. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να φύγουν νομίμως από τη χώρα» δηλώνει ο Άγγελος Συρίγος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών για τον πληθυσμό και την κοινωνική συνοχή.

«Επιμένουμε ότι πρέπει να καταλάβουν ότι η μόνη λύση για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλα τα πλεονεκτήματα που έχει κάποιος που είναι πρόσφυγας είναι να υποβάλουν αίτηση για άσυλο, η οποία θα εγκριθεί αμέσως γιατί είναι σύριοι πρόσφυγες. Οι ίδιοι δεν θέλουν να το κάνουν γιατί αν υποβάλουν εδώ αίτηση για άσυλο, δεν θα μπορούν να υποβάλλουν σε άλλες χώρες και είναι προφανές ότι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα» προσθέτει.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass