ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΚΠΑ

«Καλοκαιρινό» το γραφείο του αντιπρύτανη

Δημοσίευση: 25 Νοε 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:33

 

 

ΑΘΗΝΑ

Το εξαιρετικά ηλεκτρισμένο κλίμα στο χώρο του Πανεπιστημίου οδηγεί μερίδα φοιτητών σε πράξεις ακραίες που ουδόλως βοηθούν στην εξεύρεση λύσεων, αντιθέτως ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, ομάδα φοιτητών άδειασε σακούλες με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Καλοκαιρινού, στο κεντρικό κτίριο του ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας -μεταξύ άλλων- για το πρόβλημα καθαριότητας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Η ομάδα των περίπου τριάντα φοιτητών εισήλθε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου και εκπρόσωπός τους έλαβε το λόγο για να καταφερθεί εναντίον των πρυτανικών αρχών και ιδιαίτερα του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, ο φοιτητής εμφανίζεται να εκθέτει τις απόψεις του επί περίπου πέντε λεπτά για τα θέματα της καθαριότητας, της φύλαξης του ιδρύματος, της παρουσίας της αστυνομίας, των διαγραφών των λιμναζόντων φοιτητών, αλλά και της πρότασης για ηλεκτρονική ψηφοφορία και στο τέλος να αδειάζει μια σακούλα με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προέβη και συνάδελφός του.

«Αυτό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο, αν δεν πάτε εσείς να το δείτε, θα σας το φέρουμε εδώ μέσα» ακούγεται να λέει ο φοιτητής, ενώ οι συνάδελφοί του φώναξαν μερικά συνθήματα για να αποχωρήσουν στη συνέχεια.

Τι υποστηρίζει ο αντιπρύτανης

Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, ο Α. Καλοκαιρινός αφηγήθηκε την εμπειρία που είχε λίγες ώρες νωρίτερα, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά των φοιτητών "αντιδημοκρατική και απαράδεκτη".

Τόνισε ότι ο πρύτανης απουσιάζει εκτός Ελλάδος, ωστόσο οι φοιτητές -που ουδείς εμπόδισε να εισέλθουν καθώς όλες οι πόρτες ήταν ανοιχτές- αρνήθηκαν να το πιστέψουν και απαίτησαν (!) να ανοίξουν το γραφείο του για να διαβεβαιώσουν ότι... δεν κρύβεται!

Ο κ. Καλοκαιρινός είπε ότι δεν του δόθηκε καμία δυνατότητα να απαντήσει στις κατηγορίες των διαδηλωτών, για να προσθέσει ότι "οι εικόνες τα λένε όλα, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του".

"Δεν ήθελα να το ζήσει κανείς αλλος, χαίρομαι που ήμουν εγώ, και που ήμουν ψύχραιμος. Οι πράξεις αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τους φοιτητές μας", κατέληξε.

Βούλτεψη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε την ακόλουθη δήλωση για την εισβολή στο γραφείο του αντιπρύτανη:

"Εισέβαλαν στο γραφείο του αντιπρύτανη και το μετέτρεψαν σε χωματερή! Αυτός είναι ο «διάλογος», στο όνομα του οποίου δήθεν ορκίζονται αυτοί που επιδιώκουν τη διάλυση των πανεπιστημίων μας και όσοι τους αγκαλιάζουν. Αλήθεια, τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αυτό κρούσμα απεχθούς συμπεριφοράς; Εκτός κι αν μας πουν πως και η μεταφορά σκουπιδιών είναι ένας ακόμη τρόπος …διακίνησης ιδεών!".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass