Διέγραψε τον Πολάκη ο Κασσελάκης

* Για απρεπείς εκφράσεις σε βάρος συνεργάτιδας του Αδωνι * «Ντρέπομαι» δήλωσαν Κ. Τασούλας και συνάδελφοί του * «Θα το ξαναέκανα!» δήλωσε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ * Απόφαση για περικοπή μισθού

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2024 7:40

ΑΘΗΝΑ
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται πλέον ο Παύλος Πολάκης, μετά το νέο περιστατικό που πρωταγωνίστησε στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο». ​
Η απομάκρυνση Πολάκη ήρθε έπειτα από ένα ακόμα επεισόδιο που πρωταγωνίστησε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, απευθύνθηκε στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, η οποία παρίστατο στην αίθουσα, με τρόπο που οδήγησε και την ίδια την συνάδελφό του, Αθηνά Λινού, να ξεσπάσει σε κλάματα.
«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία, συνεργάτη του υπουργού, που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης πυροδότησαν σφοδρές αντιδράσεις στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.
Ακόμη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού επέκρινε τη στάση του συναδέλφου της, ζητώντας συγγνώμη από τη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη.
«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, η οποία, μάλιστα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ξεσπώντας σε κλάματα.
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΑ
Ο Παύλος Πολάκης, αμετανόητος παρά την διαγραφή του, έκανε δήλωση on camera και στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα όπου θα συνεδρίαζε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.
Αντί να απολογηθεί για το περιστατικό της επαχθέστατης συμπεριφοράς του, πέρασε και στην... επίθεση, λέγοντας θα έπρεπε κάποιοι να κοιτάνε το δάχτυλο αντί να πουν στην κυρία, «καθίστε όμορφα» και όχι να κοιτούν το φεγγάρι.
Ο κ. Πολάκης πήγε να συναντήσει τον Πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση που έλαβε και όταν δεν κατάφερε να τον συναντήσει σχολίασε σε δημοσιογράφους: «Ποινή έπρεπε να βάλει στους συνεργάτες των υπουργών που κοροϊδεύουν τον ομιλητή, θα το ξανάκανα».
Στη συνέχεια ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής έκανε δήλωση στις κάμερες όπου μεταξύ άλλων είπε πως μια κυρία συνεργάτης του Γεωργιάδη, «την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο, είχε διαρκή υποτιμητική όψη, ήταν πολύ υποτιμητικό και εκνευριστικό αυτό. Της είπα μη στρίβετε τη μούρη σας αλήθειες λέω».
Ο Π. Πολάκης άφησε μάλιστα και αιχμές ακόμη και κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού που ξέσπασε σε λυγμούς ζητώντας συγγνώμη, λέγοντας: «Να μη ζητάει καμία συγγνώμη για μένα, αλλά να κοιτάει τον εαυτό της».
Στη συνέχεια ο Π. Πολάκη κατευθύνθηκε στην αίθουσα όπου αναμένονταν να συνεδριάσει η ΚΟ και σε έντονο ύφος ζήτησε εξηγήσεις από τον Σωκράτη Φάμελλο.
«Υπερασπίστηκα τον εαυτό μου από υποτιμητικές εκφράσεις της συνεργάτιδας Γεωργιάδη. Εγώ ΣΥΡΙΖΑ θα είμαι όσο ο λαός θέλει να είμαι. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα δεν αναγνωρίζω τίποτα. Φεύγω για να μη δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα, αλλά κάποιοι βρήκαν αφορμή» είπε ο Π. Πολάκης και λίγο αργότερα αποχώρησε.
ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΎ
Την περικοπή του μισού μισθού του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Παύλου Πολάκη επέβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με όλες τις πτέρυγες να συμφωνούν για την συγκεκριμένη ποινή.
«Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συνάδελφους», τόνισε ο κ. Τασούλας και μίλησε για ένα «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό».
Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κ. Πολάκης είναι ένας «χυδαίος ζήτουλας προσοχής και είναι ανυπόφορο να ‘βυθίζει’ την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Τα όρια σήμερα ξεπεράστηκαν».
Παρέμβαση σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή έκανε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του, αναφέροντας πως, ενώ ο ίδιος ήταν απών, ο Παύλος Πολάκης «επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία» στην νομική του σύμβουλο.
«Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr της επιτέθηκε διότι είπε: ‘δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ’, προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή, δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Και σημείωσε ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε τη λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του Παύλου Πολάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass