ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

Είμαστε ακόμη ζωντανοί …

Δημοσίευση: 24 Νοε 2014 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:31

ΛΑΜΙΑ

Κάθε χρόνο δυστυχώς όλο και λιγότεροι ……Κάθε χρόνο αρχίζει και χάνει  κάτι απ την παλιά του αίγλη…. .Λες και «έκλεισε ο κύκλος…» της «πιο σπουδαίας πράξης της ενωμένης Εθνικής  Αντίστασης…».

Παρ ‘όλα αυτά σε  πείσμα των καιρών , όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσθηκε  και πάλι η επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του  Γοργοποτάμου.  72 ολόκληρα χρόνια μετά . «Η μνήμη όπου και αν  την αγγίξεις πονά , μα ακόμη και ο πόνος είναι απόδειξη ότι ακόμη είμαστε ζωντανοί…» έλεγε χθές ένας παλιός αριστερός ,  που για πολλά χρόνια έρχεται κάθε χρόνο  στον Γοργοπόταμο.

Και  πάλι κόσμος απ όλη την χώρα . Ηλικιωμένοι , που το χουν τάμα  κάθε χρόνο να έρχονται  εδώ «..σαν  ετήσιο προσκύνημα … « στον Γοργοπόταμο , εκεί μαζί με τις σημαίες τους , να ακούς σε κάποιες  γωνιές προσωπικές μαρτυρίες που άκουσαν η έζησαν  λες και δεν θέλουν να αφήσουν με τις δικές τους ιστορίες να ξεθωριάσει η ιστορία ….

«Χωρίς Ζέρβα δε θα γινόταν, χωρίς Άρη δεν θα  πετύχαινε…. « είπε με τρεμάμενη  φωνή ο υπερήλικας γέροντας που διάβασε  τελευταίος το ψήφισμα. Λες και ήθελε να απαντήσει στις προηγούμενες ομιλίες που ακούσθηκαν, που πολλές απ  αυτές δεν ξέφυγαν απ τα «στενά πολιτικά τους καθήκοντα…» , που θέλησαν και πάλι να υψώσουν διαχωριστικές γραμμές με αναφορές στο σήμερα,  με παραλληλισμούς που πολλές φορές είναι άστοχοι η και άκαιροι…. 

Ενωτικές ομιλίες υπήρξαν και χθές και θα υπάρξουν  όσο  γιορτάζεται ο Γοργοπόταμος  ,  όσο υπερήλικες κρατώντας ελληνικές σημαίες  , τραγουδώντας  θα ανεβαίνουν το ύψωμα  απέναντι απ την ιστορική γέφυρα….

Εκείνο που ίσως  φοβίζει  είναι το αύριο , όταν όλοι αυτοί   που κάθε χρόνο «..κάνουν το τάμα τους στον Γοργοπόταμο…» δεν θα υπάρχουν .

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass