Αναγκαία η οδική σύνδεση με την Ανω Αμυγδαλή Αγιάς

*ΤΟΝΙΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2024 14:21

Ένα από τα μικρότερα χωριά-οικισμούς του Νομού Λάρισας, την Άνω Αμυγδαλή (Κουκουράβα) της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλής Αγιάς, επισκέφθηκε ο Λαρισαίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος, ώστε να συναντήσει από κοντά τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους.

Η Άνω Αμυγδαλή είναι ένα πανέμορφο και γραφικό χωριό που οι ελάχιστοι κάτοικοι που μένουν, το καλοκαίρι κυρίως, στα 18 σπίτια του χωριού, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να κρατηθούν εκεί και να μην οδηγηθεί το χωριό τους στην πλήρη ερημοποίηση.
Ο Χρήστος Καπετάνος από την προεκλογική του ακόμη πορεία σε κάθε χωριό του Νομού Λάρισας και ιδιαίτερα σε αυτά τα μικρά και απομονωμένα χωριά, τόνιζε την ανάγκη να είναι δίπλα η Πολιτεία σ’ αυτούς τους ανθρώπους.
«Κάποτε αυτά τα χωριά έσφυζαν από ζωή», τόνισε ο κ. Καπετάνος κατά την επίσκεψή του στο όμορφο αυτό χωριό και συνέχισε σημειώνοντας τα εξής: «Δυστυχώς, η σύγχρονη εποχή βρήκε τους νέους να εγκαταλείπουν τα χωριά και να μεταφέρονται στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση. Συνομιλώντας με τους λιγοστούς ανθρώπους που κατοικούν σήμερα την Άνω Αμυγδαλή, διαπίστωσα την αγάπη τους για τον τόπο που μεγάλωσαν και την ανάγκη στήριξής τους, με την κατασκευή του δρόμου Αμυγδαλής – Άνω Αμυγδαλής, για την εύκολη πρόσβαση των κατοίκων, γεγονός που θα οδηγήσει και στην επιστροφή όσων έχουν φύγει εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών ζωής.
Αποτελεί πρωταρχικό μου μέλημα η στήριξη και του μικρότερου χωριού του Νομού Λάρισας, με στόχο να μην οδηγηθούν στην πλήρη ερημοποίηση, αλλά και να στηριχτούν τα παραδοσιακά επαγγέλματα του κάμπου.
Ευχαριστώ θερμά τον εκπαιδευτικό Γιάννη Δαλαμάγκα και τον πρόεδρο του χωριού Απόστολο Γαλάνη για τις πληροφορίες και την ξενάγηση στο πανέμορφο αυτό χωριό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass