Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στην Πάτρα

Κλειστό μέχρι νεωτέρας το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2024 7:05

ΑΘΗΝΑ

Την αναστολή λειτουργίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων αποφάσισε η 6η ΥΠΕ στην έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε, μετά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Πάτρα και έπληξε και το νοσοκομείο, το μεσημέρι της Τρίτης (9/7), προκειμένου να επιδιορθωθούν ζημιές σε υποδομές του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, η φωτιά έφτασε στην αυλή του ιδρύματος, ενώ οι καπνοί εισχώρησαν ακόμα και εντός του νοσοκομείου. Κλιμάκιο τεχνικών θα επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου την Τετάρτη. Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένη είναι η πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους- αστικού ιστού στην περιοχή Αρόη στην Πάτρα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες κατάφεραν εντός μόλις δύο ωρών η φωτιά να μην έχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 4 ομάδες δασοκομάντος, 29 οχήματα και 10 εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα). Στην περιοχή κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα. Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ δεν μπόρεσαν να τα απομακρύνουν, καθώς προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους. Ασφαλή είναι τα παιδιά που μεταφέρθηκαν από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», ενώ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς, που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας, έχουν μεταφερθεί και παραμένουν οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου «Μέριμνα», τα οποία έχουν εκκενωθεί λόγω της φωτιάς.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΚΕ
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ επικοινώνησε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, νωρίτερα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Β. Κικίλια, ώστε «άμεσα να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που μαίνεται στην Πάτρα».
Τομεακή Επιτροπή Αχαϊας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί το λαό της περιοχής να παραμείνει σε ετοιμότητα και να συμβάλει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση επισημαίνει: «Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και τον Κώστα Μουγκογιάννη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς και στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, με την ομάδα πυροπροστασίας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και των εργατικών συνδικάτων, τη δημοτική Αρχή, που συμμετέχουν στις προσπάθειες της κατάσβεσης μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεχίζοντας τις προσπάθειες να σβήσει η φωτιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass