Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη για το Μάτι

Απόντες από τη συνεδρίαση οι Δούρου, Ψινάκης,Τερζούδης και Ματθαιόπουλος

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2024 7:51

ΑΘΗΝΑ

Από μηδενική βάση ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν όχι μόνον οι έξι πρωτοδίκως καταδικασθέντες, αλλά και οι 15 που αθωώθηκαν, καθώς ο εισαγγελέας άσκησε έφεση ως προς το σκέλος των αθωώσεων. Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής Νταού Πεντέλης, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαλε τη φωτιά, αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, ενώ οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι δικάζονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως από υπόχρεο και για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια. Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Δεν έλειψαν όμως και οι απουσίες. Μεταξύ εκείνων που κατά τη πρώτη συνεδρίαση δεν παρέστησαν και εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και οι πρώην αρχηγοί της Πυροσβεστικής, Σ. Τερζούδης και Β. Ματθαιόπουλος. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τον κατάλογο των μαρτύρων, οι οποίοι ξεπερνούν τους 200 και πολλοί από αυτούς, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Οι δικηγόροι επισήμαναν ότι για να αποφευχθούν τυχόν ακυρότητες στο μέλλον, λόγω των πρόσφατων αλλαγών στην ποινική δικονομία, θα πρέπει να οριστεί αυτεπαγγέλτως συνήγορος υπεράσπισης στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ι. Φωστιέρη. Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα Τρίτη (9/7).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass