Θετική ατζέντα και χαρακτηριστικά πρωθυπουργού

Θέλει η Αννα Διαμαντοπούλου για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ * Θα συμμετάσχει σε οργανωτικό πλαίσιο

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2024 7:20

ΑΘΗΝΑ
Τις «καυτές» εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία σχολίασε η πρώην υπουργός και επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Άννα Διαμαντοπούλου.

Για το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο δελτίο του ΕΡΤNews, ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έπρεπε να οδηγηθούν σε ένα «καθαρό αποτέλεσμα ηγεσίας». Η Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι καλώς γίνονται εκλογές και τόνισε πως «αυτές οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα», ενώ προσέθεσε ότι «το αντίπαλο δέος πρέπει από την πρώτη στιγμή να έχει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού και να υπάρχει θετική ατζέντα». Για το ενδεχόμενο να καταθέσει η ίδια υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε πως θα προσπαθήσει να συμμετέχει στο οργανωτικό πλαίσιο των εκλογών του κόμματος, γιατί – όπως είπε – «δεν βλέπω να υπάρχει χρόνος και ίσως φθάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων».
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Σχολιάζοντας το βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις γαλλικές εκλογές, η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι σε μια χώρα όπως η Γαλλία, το 34% είναι ακροδεξιοί. Πρέπει να δούμε το γιατί σε αυτή τη χώρα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα». Μάλιστα, τόνισε πως οι συγκρούσεις μεταξύ των νεολαίων και το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στις μεγάλες πόλεις είναι θέματα που δεν έτυχαν μεγάλης προσοχής από τον Εμανουέλ Μακρόν. Για το πόσο επικίνδυνο είναι για τη Γαλλία και την Ευρώπη το ενδεχόμενο μιας πιθανής αυτοδυναμίας της Μαρίν Λεπέν, η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες. «Στη Γαλλία το συμπέρασμα είναι Έθνος και Κράτος. Όλα προς τα μέσα και όχι προς τα έξω. Η πολιτική αφ’ υψηλού έχει αυτά τα αποτελέσματα και το πρόβλημα του Μακρόν ήταν η απόσταση, ότι ήταν μακριά από τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass