Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του επισμηναγού Κωστέα

Σκοτώθηκε σε εκπαιδευτική πτήση στην Καλαμάτα

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2023 9:27

ΑΘΗΝΑ
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε χθες  η κηδεία του Επαμεινώνδα Κωστέα, του επισμηναγού που έχασε τη ζωή του στην Καλαμάτα σε εκπαιδευτική πτήση.
Η κηδεία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης. Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 40χρονο, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τετάρτης, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση με αεροσκάφος Τ-2 στην Καλαμάτα, αυτό συνετρίβη.


Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και των τριών Όπλων, όπως και ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. Στεφάνι έστειλε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, ο αρχηγός ΓΕΝ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου στον επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass