Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 18 Νοε 2023 8:33

Αποφυλακίστηκε υπό όρους η Πόλα Ρούπα

ΑΘΗΝΑ
Εκτός φυλακής βρέθηκε χθες το απόγευμα η Πόλα Ρούπα με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Θήβας που έκανε δεκτή την αίτηση της για υφ’ όρων απόλυση.


Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Θήβας όπου κρατούνταν καταδικασμένη για υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου στην Πόλα Ρούπα επιβάλλονται για την αποφυλάκιση της οι περιοριστικοί όροι τής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, εκτός Αθηνών, που δήλωσε ότι θα διαμένει.
Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της μειώθηκε σε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

 

Ομιλία Κουτσούμπα στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης

ΑΘΗΝΑ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα κάνει σήμερα στις 10.00 π.μ την εισαγωγική ομιλία στην ιδρυτική συνάντηση μιας νέας περιφερειακής οργάνωσης συνεργασίας των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων της Ευρώπης, με την επωνυμία Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση (ΕΚΔ), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του ΚΚΕ.
Στην ιδρυτική συνάντηση αναμένεται να λάβουν μέρος αντιπροσωπείες από τα εξής 12 κόμματα της Ευρώπης: Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Ελβετικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Ισπανίας, Κομμουνιστικό Μέτωπο Ιταλίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας, Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

 

Ανακοινώθηκαν 183 προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων

Συνολικά 83 νέες προσλήψεις ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ενισχυθούν οι φυλακές στον κλάδο της εξωτερικής φρούρησης. Μάλιστα, στις επόμενες 10 μέρες οι νέοι εξωτερικοί φρουροί θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους σε όλα τα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.
Η απόφαση αυτή, αντικατοπτρίζει την δέσμευση του Υπουργείου για ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών, καθώς όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Η ενσωμάτωση των 183 νέων σωφρονιστικών υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κλάδου ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης στο ενεργό δυναμικό της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass