Σύντομες Ειδήσεις από την Ελλάδα

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 7:59

ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο για την καρδιά

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει ενέσιμο διάλυμα για την καρδιά.Συγκεκριμένα αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 23E11A2 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (Διάλυμα για έγχυση).Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε «λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης».

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρεται:
«Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 23E11A2 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (Διάλυμα για έγχυση) λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης.Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας. Η εταιρεία Baxter Hellas Ε.Π.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

 

Προφυλακιστέος ο Youtuber που βασάνιζε ΑμεΑ

ΑΘΗΝΑ
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 42χρονος Youtuber ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στον ανακριτή. Ο δράστης είχε δημιουργήσει λογαριασμό σε γνωστή πλατφόρμα των social media απ’ όπου μετέδιδε βίντεο ζωντανά με βασανισμούς ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.
Σε ένα από τα βίντεο του κατηγορούμενου διακρίνεται ένας φίλος του 42χρονου κατηγορούμενου να αγκαλιάζει μια 21χρονη γυναίκα ΑμεΑ. Τη θωπεύει, σε ζωντανή μετάδοση με χιλιάδες χρήστες να παρακολουθούν.
Σε αυτά τα στιγμιότυπα, ο ιδιοκτήτης του καναλιού ζητά να χτυπηθεί ο δεύτερος ΑμεΑ με taser. Αμέσως, η επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα ενώ ακούγεται χαρακτιριστικά να λέει στα θύματά του «έλα εδώ θέλουν να σε δουν κοπέλα μου» ενώ την τραβούσε και εκείνη του έλεγε «πονάω». Όταν, δε, εκείνη αντιδρούσε ο 42χρονος της έλεγε «θέλουν να δουν, δεν γίνεται να μη θες» ενώ σε άλλο σημείο ακούγεται να της λέει «αν δεν το κάνεις δεν παίρνεις λεφτά».
Σε βάρος του 42χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, εξύβριση και μαστροπεία από τον Σεπτέμβριο του 2022. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, έχουν αποκαλυφθεί 554 βίντεο φρίκης, τα οποία 22,000 συνδρομητές παρακολουθούσαν και κατέβαλαν συνδρομή ύψους 150 ευρώ.

 

Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί στην Αθήνα

ΑΘΗΝΑ
Χωρίς ταξί θα παραμείνει για αρκετές ώρες αύριο Πέμπτη και όλο το 24ωρο στις 22 του μήνα η Αθήνα. Οι οδηγοί αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Σε σχετική του ανακοίνωση το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) επισημαίνει πως «η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισαρίδη κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρείες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass